Cum vede Raluca Zenga detoxul pentru începutul de an!Bai cu saruri de magneziu, renuntare la gluten, smoothie-uri si acupunctura!

Mamica a doi copii, Raluca Zenga arata mai bine ca niciodata. Autoarea “Manualului Mamicii ZEN” ne prezinta propria strategie de detox pe care o pune in aplicare dupa sarbatori!

“Vreau sa va împărtășesc in rândurile următoare “strategia” mea pentru a pasi cu dreptul in Anul Nou, după probabilul de excese ale Sărbătorilor. Este posibil sa suferim de “melancolia de ianuarie”, simțindu-ne somnolenți, fără energie, in oglinda sa ne întâmpine un ten obosit, încărcat și un stomac mai balonat ca de obicei! Iată cum combat eu aceasta stare negativă:
Mănânc salate cu rucola și pătrunjel, stropite cu zeamă de lămâie sau oțet de mere, precum și supe de legume/ciorbe cu multe verdețuri proaspete, acrite cu borș natural. De curând am citit un studiu asupra verzisoarelor de Bruxelles: aceste mici si deseori ignorate legume au importante proprietăți detoxifiante, anti-oxidante și anti-inflamatoare, promovând eliminarea substanțelor cancerigene din organismul nostru. Așa ca am început sa le consum mult mai des!
Beau smoothie/sucuri verzi cu țelina, sfecla roșie, menta și Lime, in care amestec o lingurita de alge- Spirulina sau Chlorella; pe durata zilei ma hidratez cu ceai verde, bogat in antioxidanți, sau ceaiuri din plante cu proprietăți detoxifiante- semințe de fenicul, ghimbir, coriandru, păpădie.
Renunț pe perioada impusă de detox la alimentele cu gluten, si incerc sa reduc pe cat posibil consumul de zahăr, la lactate (in afara celor fermentate, precum chefirul) si la snacks-urile sărate care imi deschid mai mult apetitul la mâncare! Consum lapte de migdale, si lapte si ulei de cocos pentru proprietățile nutritive. Cand poftesc ceva dulce aleg ciocolata neagră sau cateva lingurițe de miere de Manuka.
Imi acord câte douăzeci de minute pentru băi cu săruri de magneziu (Epsom), fac un masaj drenant, o sauna daca am ocazia, si revin la antrenamentele mele de 20-25 minute zilnic (high intensity interval training), yoga sau Pilates: este esențial sa transpiram pentru a elimina toxinele! Orice forma de activitate fizica este binevenita.
Acupunctura: da, poate nu este o terapie la îndemâna precum celelalte tehnici, dar aceasta prețioasa metoda din medicina chinezeasca constituie un aliat important in detoxifierea si reechilibrarea organismului nostru. Acupunctura va optimiza efortul organelor de eliminare si va ajuta la vindecarea proceselor inflamatoare, in urma tratamentelor ne vom simți mai ușori, re-energizati, si vom avea parte de un somn mai odihnitor si mai profund.
Si in final, un detox fizic nu poate fi complet fara un detox mental (nu degeaba “mens sana in corpore sano”): așa ca la început de an sa lăsam emoțiile negative la o parte, auto-critica excesivă, sentimentele de inadecvare sau invidie cand începem sa ne comparam viața si realizările personale cu ceilalți. Sa ne impunem o disciplina interioara aliniată promisiunii de a ne onora corespunzător corpul: fiind mai buni, mai toleranți, mai deschiși. Hrana pentru trup, hrana pentru spirit!” – Raluca Zenga

Be the first to comment on "Cum vede Raluca Zenga detoxul pentru începutul de an!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Lumea PreseiTomis PressRO PRESSAdyDev Media4x4 desert safari toursThe Bearings StoresRulmenți Stoc