Cum afli dacă miere de albine este sau nu falsă?

Produs natural provenit din nectarul florilor si prelucrat de albine cu ajutorul secretiilor, mierea este un aliment cu gust dulce, parfumat, consistenta semifluida, vascoasa, cristalizata, care are culoarea variabila, de la galben deschis la maro-inchis. O lingura are doar 33 de calorii, asa ca te sfatuim sa renunti la zahar in favoarea ei, pentru ca mierea de albine este alternativa mai sanatoasa.

Din pacate, mierea de albine, ca si uleiul de masline, este un produs usor de falsificat. Ca sa stii cum poti deosebi un produs autentic de unul fals, invata trucurile descoperite de cei de la inminutes.com.

In primul rand, daca alegi sa cumperi cea mai ieftina miere din magazine, trebuie sa iei in calcul ca produsul nu este unul natural, ci amestecat cu diverse lichide vascoase, cum este siropul de zahar.
Mierea de albine poate fi de flori si de mana

Mierea produsa din flori este la randul ei impartita in miere monoflora (provenita din nectarul unei flori) si poliflora, de la mai multe specii de plante.

Al doilea tip de miere este cea de mana, care se obtine prin prelucrarea de catre albine a altor parti ale plantei, in afara de flori. La acestea se adauga secretiile unor insecte care au intrat in contact cu plantele.

Indiferent de tipul ei, mierea contine peste 280 de substante binefacatoare, dintre care multe glucide si elemente minerale, cum sunt potasiu, sodiu, magneziu, fosfor, sulf, fier, cupru, siliciu, galiu, vanadiu, beriliu, argint, zirconium, toate necesare functiilor metabolice ale omului.

Apifitoterapeutii spun ca mierea de mana contine un numar de pana la zece ori mai mare de minerale fata de mierea florala, ceea ce ii da si o culoare mai inchisa, o vascozitate mai mare si un gust mai sulfuros.

Daca iei miere din surse sigure, beneficiezi de efectele ei antiinflamatoare si de aportul de vitamine din grupul B, vitaminele C si K.
Asa iti dai seama ca o miere este de calitate slaba
sursa: andreearaicu.ro
Maimult aici.

Be the first to comment on "Cum afli dacă miere de albine este sau nu falsă?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Lumea PreseiTomis PressRO PRESSAdyDev Media4x4 desert safari toursThe Bearings StoresRulmenți Stoc