Marina Almașan lansează cel de-al șaselea jurnal de călătorie

Pasiunea pentru călătorii a Marinei Almăşan este cunoscută, iar vedeta TVR 2, gazdă a emisiunii “Femei de 10, bărbaţi de 10”, ştie să îmbine utilul cu plăcutul. Astfel, pe lângă reportajele pentru TVR şi amintirile frumoase, din fiecare ieșire a sa peste hotare s-a întors şi cu câte un jurnal de călătorie.

Miercuri, 7 noiembrie, în sala de evenimente a Institutului Cultural Român, vedeta TVR Marina Almășan va oferi autografe pe cel de-al șaselea Jurnal de călătorie al său. “Marile surprize ale micului Luxemburg” au fost adunate într-o carte plină de imagini și impresii personale, scrise în stilul plin de umor al autoarei. Cartea are atașat și DVD-ul cu filmul documentar aferent călătoriei, pe care Marina Almășan l-a realizat pentru Televiziunea Română. Volumul, publicat de Editura Corint, este al nouălea titlu ce apare sub semnatura cunoscutului om de televiziune.

„Nu mai am niciun dubiu: esențele tari se țin în sticluțe mici! N-aș fi crezut niciodată că o țară atât de mică – și despre care știm, din păcate, atât de puțin! – îmi va oferi atâtea motive de desfătare: locuri incredibile, o istorie fascinantă, personaje fabuloase, cu care am realizat inteviuri suculente. Știați, bunăoară, că cel mai puternic om de pe planetă este luxemburghez?!? Citiți-mi cartea: ascunde nenumărate surprize! Și nu numai… în titlu!”, a spus realizatoarea Marina Almășan.

Cu ocazia lansării cărții sunt așteptați să ia cuvântul cei doi ambasadori – al României la Luxemburg și al Luxemburgului la București, precum și cunoscuţii jurnaliști: Lucian Avramescu, Mihai Tatulici, Alice Năstase, Cristian Brancu. Nu va lipsi, din prezidiu, personajul  îndrăgit al emisiunilor de odinioară ale Marinei, actorul Teatrului Naţional, Eugen Cristea.

„Pasiunea pentru călătorii îmi derivă, cred, din zodie. Gemenii se plictisesc repede și vor mereu ceva nou. În cazul meu, „noul” îl reprezintă noi teritorii, noi oameni, noi provocări. Mi se pare fascinant să descoperi colțuri de lume despre care aflaseși de prin cărți și de la televizor, sau, și mai mult, despre care nu știai mai nimic, decât faptul că… există pe hartă.

Primele călătorii ale mele datează din perioada… scutecelor, când călătoream câte 3 zile, cu trenul, până la bunici, pe malul Volgăi.

Până la Revoluție, ca tot românul, m-am „mișcat” mai puțin, dar după nu m-a mai putut ține nimic pe loc! Și pentru că banii nu m-au dat niciodată afară din casă, am pus pe picioare proiecte jurnalistice, care mi-au permis să văd lumea pe banii unor finanțatori externi. E adevărat că munceam pe rupte – filmam, fotografiam, luam interviuri, umpleam carnețele întregi cu notite, dar, până la urmă, rezultatul contează, nu? Vedeam Lumea!

Nu am numărat „țarile ce mi-au căzul victime” (!), dar sunt de ordinul zecilor şi sunt împrăștiate pe aproape toate continentele. A rămas nebifată Australia, dar…urmează!

Nu m-aș aventura însă în locuri periculoase și îi admir pentru curajul lor pe colegii mei, jurnaliștii de război. Eu…sunt o fire mai pașnică, îmi place să mă bucur de ceea ce văd, nu să stau cu frica-n sân că o să-mi explodeze o bombă-n preajmă”, a adăugat gazda emisiunii „Femei de 10, bărbaţi de 10”.

 

 

Be the first to comment on "Marina Almașan lansează cel de-al șaselea jurnal de călătorie"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Lumea PreseiTomis PressRO PRESSAdyDev MediaFocus Actual4x4 desert safari toursThe Bearings Stores