Fara cuvinte! Medicii au operat fetitele siameze

trist-suparat-icoana-femeie-rugaciune-590x393

Prin meseria pe care şi-au ales-o, dar mai ales prin dăruirea cu care îşi îngrijesc pacienţii, medicii pot fi consideraţi pe bună dreptate adevăraţi binefăcători. Este şi cazul acestor oameni deosebiţi care au pus suflet şi s-au completat reciproc într-una dintre cele mai dificile intervenţii chirurgicale realizate până acum în Haiti, aceea de separare a două fetiţe siameze în vârstă de 6 luni.

Privind aceste imagini, suntem martorii unui moment de o mare încărcătură emoţională. O rugăciune spusă la unison ţinându-se de mâini ca într-un cerc al încrederii şi respectului faţă de profesia lor atât de nobilă este punctul de plecare pentru rezolvarea un caz medical mai aparte şi anume separarea a două fetiţe siameze originare din Haiti.

Marian şi Michelle Dave-Nouche Bernard s-au născut cu şase luni în urmă lipite la nivelul abdomenului, iar operaţia de separare, deşi foarte dificilă, era iminentă. O echipă formată dintr-un total de 18 oameni, atât medici cât şi personal medical, s-a reunit la Spitalul Universitar Mirebalais din Haiti pentru una dintre cele mai dificile intervenţii chirurgicale de până acum.

Şeful echipei medicale a fost doctorul Henri Ford (directorul secţiei de chirurgie pediatrică din cadrul Spitalului de Copii din Los Angeles), care la final s-a declarat mulţumit de această reuşită medicală extremă. De asemenea, părinţii fetiţelor nu au avut decât cuvinte de mulţumire şi admiraţie pentru aceşti oameni care dau o nouă şansa vieţii.

Manoucheca Ketan (35 ani), mama fetiţelor siameze, a născut tripleţi: pe Marian, Michelle şi pe sora lor Tomar care nu a avut nicio problemă la naştere. După operaţia de separare care a durat în total 7 ore, fetiţele au început un program de fizioterapie sub atentă supraveghere medicală până la recuperarea lor totală. Urmareste imaginile emotionante!

Sursa: CBS Evening News via Youtube

Autor text: LiveBiz.ro

Be the first to comment on "Fara cuvinte! Medicii au operat fetitele siameze"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Lumea PreseiTomis PressRO PRESSAdyDev Media4x4 desert safari toursThe Bearings StoresRulmenți Stoc