Corina Chiriac, altfel de cum o știm

Corina Chiriac este cunoscută ca interpret, însă puțin știu că ea a terminat Institutul de Teatru și că a cochetat o vreme cu actoria. Iat-o aici într-o scenetă inedită, alături de regretați oameni din teatru!

Corina Chiriac (68 ani) s-a născut într-o familie de muzicieni. A făcut o carieră frumoasă în muzică, dar se știe mai puțin că artista a cochetat și cu teatrul. Tatăl său, compozitorul Mircea Chiriac (1919–1994), a fost profesor la Conservatorul Ciprian Porumbescu din Bucureşti. Mama sa, Elisabeta Chiriac (1920-2002), a fost profesoară de pian la aceeași instituție. Aceştia o familiarizează de la cea mai fragedă vârstă cu lumea sunetelor. A studiat încă de copil pianul cu mama sa. În 1967 după ce termină liceul „Nicolae Bălcescu”, a fost admisă ca studentă la IATC „I.L. Caragiale” (actualul ATF) din Bucureşti. A fost colegă de generaţie cu: George Mihăiţă, Florin Zamfirescu, Gelu Colceag, Tamara Creţulescu, Mihaela Arsenescu, Mircea Diaconu, Carmen Maria Struja, Ştefan Velniciuc. Debutează la Teatrul de comedie din Bucureşti, cu un rol secundar în piesa „Sfântul” de Eugen Barbu, în regia Sandei Manu. Drumul Corieni în lumea teatrului a fost scurt, în favoarea muzicii, în care s-a lansat încă de la început cu succes. În martie 1970 a debutat la concursul TV „Steaua fără nume”, iar un an mai târziu a obținut Cerbul de bronz la Festivalul Cerbul de aur. A lansat numeroase șlagăre, ”Strada Speranței” și ”Inima ta” numărându-se printre melodiile sale de referință. Iat-o aici într-o ipostază mai puțin cunoscută publicului, aceea de actriță într-o scenetă memorabilă alături de Anda Călugăreanu, Ștefan Bănică Senior și Nicu Constantin.

Filmarea mai jos postată de artistă:

O repetiţie la Cărăbuş, după o schiţă de Constantin Tănase (1974)

O repetiţie la Cărăbuş, după o schiţă de Constantin Tănase (1974)Interpretează: Anda Călugăreanu, Corina Chiriac, Florin Piersic, Jean Constantin, Ştefan Bănică, Nicu Constantin, Radu Stoenescu.Regia: Tudor Mărăscu.

Publicată de Teatrul Romanesc pe Marţi, 2 Ianuarie 2018

Be the first to comment on "Corina Chiriac, altfel de cum o știm"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Lumea PreseiTomis PressRO PRESSAdyDev Media4x4 desert safari toursThe Bearings StoresRulmenți Stoc