George Rotaru, 40 de ani de cântec. Poza de colecție cu colegele lui Elisabeta Turcu și Florica Zaha. Cum arătau în tinerețe cu toții.

George Rotaru a împlinit anul acesta 40 de ani de cântec. Poza de colecție cu colegele lui Elisabeta Turcu și Florica Zaha. Cum arătau în tinerețe cu toții.

Cântărețul George Rotaru (66 ani), care pe vremuri i-a cântat la recepții lui Nicolae Ceaușescu a împlinit anul acesta 40 de ani de când se află pe scenă. Artistul a scos de la sertar o imagine de colecție din tinerețe, în care se află alături de colegele lui, Elisabeta Turcu și Florica Zaha. Ani de zile a cântat alături de celebra Naarghita în spectacole prin țară și peste hotare și este singurul artist român care a cântat în casino-urile din Las Vegas.  

George Rotaru

în 1990, solistul s-a stabilit în America, iar în ultimii ani a făcut zeci de drumuri Las Vegas – Bucureşti, pentru a le cânta fanilor. Recunoaşte că prima dată a avut emoţii la Ambasada SUA din Bucureşti. ”Am riscat venind din America după 3 ani. Aşa era pe vremea aceea, trebuia să te întorci după 3 ani, dacă voiai să revii legal. Toţi mi-au spus să nu fac asta că nu îmi vor mai da voie să plec. Am făcut o nebunie. Lăsasem toată munca mea de 3 ani peste Ocean. Eu am plecat în ‘90 şi am rămas ilegal acolo. Am cântat la restaurantul Mignon de la Hollywood cu Corina Chiriac, pe care am găsit-o acolo, dar au venit să cânte pe parcurs şi Dan Spătaru, Loredana, Gabriel Dorobanţu, Ion Dichiseanu cu Simona Florescu. Revenit în ţară, am fost să cer viza. La ambasadă, o doamnă m-a întrebat la ghişeu la interviu, dacă sunt solist şi dacă ştiu să cânt în limba ţigănească. Şi uite-mă pe mine cum cântam în gura mare la ghişeu în ţigăneşte ”Jelem, Jelem”. Dar am luat viza. Pe atunci puteai pleca dacă erai solist etnic, bucătar etnic sau dansator etnic. Mă întreb dacă spuneam că sunt bucătar mă punea să fac sarmale? Sau trebuia să dansez o învârtită de Făgăraş? Ar fi fost de râs”, ne-a povestit George Rotaru.

Elisabeta Turcu, Ion Amititeloaie, Florica Zaha, George Rotaru și Domnica Sorescu Voicu
Elisabeta Turcu, Ion Amititeloaie, Florica Zaha, George Rotaru și Domnica Sorescu Voicu
George Rotaru in SUA cu Gigi Marga

Be the first to comment on "George Rotaru, 40 de ani de cântec. Poza de colecție cu colegele lui Elisabeta Turcu și Florica Zaha. Cum arătau în tinerețe cu toții."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Lumea PreseiTomis PressRO PRESSAdyDev Media4x4 desert safari toursThe Bearings StoresRulmenți Stoc