”Taie ceapă pe o icoană cu Hristos”. Voiculeț îi critică pe cei care au realizat spectacolul blasfemie de la Cluj!

Naistul Nicolae Voiculeț îi critică dur pe cei care au realizat spectacolul blasfemie de la Cluj. În spectacolul de teatru respectiv a fost jucată luni seară la Casa Tranzit din Cluj-Napoca, o scenă în care actorii au folosit o icoană pe care au tăiat ceapă, fiind îmbrăcaţi în chiloţi şi purtând haine de măicuţe.

Nicolae Voiculeț îi critică pe organizatorii spectacolului de teatru și pe actorii care au pus în scenă la Cluj, o imagine în care actorii taie ceapă pe o icoane în haine de măicuțe și în chiloți. ”Sunt profund indignat de cei care au realizat “spectacolul” de teatru „Eu sunt. Și?” prezentat la Cluj în cadrul „Săptămânii Mândriei” a minorităților sexuale. “sunt interzise orice forme, mijloace, acte sau acțiuni de defăimare și învrăjbire religioasă, precum și ofensa publică adusă simbolurilor religioase”, spune
Legea cultelor 489/2006, la art. 13, alineatul 2. Bărbați dezbrăcați, dar înfășurați în veșminte monahale, taie ceapă pe o icoană cu Iiisus Hristos. “Considerăm că este vorba de un act de propagandă ideologică anticreştină, care nu poate fi scuzat sub pretextul unei manifestări aşa-zis artistice”. Asistăm la o propagandă ideologică anticreștină, sub pretextul unei manifestări așa-zis artistice. Atitudine profund jignitoare la adresa majorității românilor si etichetarea negativă a credincioșilor creștini. O intoleranță tocmai din partea acelora care fac apel în mod insistent la toleranță. Batjocoritoarirea simbolurilor religioase creștine, cu acest mesaj deliberat blasfemiator, este un semnal grav adus integrității Credinței, Identității și tradițiilor acestui neam! “Am interesul ca POPORUL MEU SĂ̆ AFLE… Să afle şi SĂ ÎNŢELEAGĂ̆!… 
Să înţ̧eleagă că la nivel global “cărţile sunt făcute”!”, a scris pe Facebook, extrem de revoltat, naistul Nicolae Voiculeț.

În urma acestui spectacol de teatru, Patriarhia Română a reacţionat şi a sancţionat dur acţiunile actorilor şi organizatorilor.

“Patriarhia Română a luat act cu profundă indignare de spectacolul de teatru <Eu sunt! Şi?> prezentat la Cluj-Napoca în cadrul <Săptămânii Mândriei> a minorităţilor sexuale. Conţinutul indecent al acestei reprezentaţii include folosirea batjocoritoare a unor simboluri religioase creştine, mesajul transmis fiind unul deliberat blasfemiator. Asemenea atitudini jignitoare la adresa covârşitoarei majorităţi a românilor, etichetarea negativă a credincioşilor creştini, ofensarea repetată a sentimentelor religioase dezbină societatea şi denotă intoleranţă tocmai din partea acelora care fac apel în mod insistent la toleranţă. Considerăm că este vorba de un act de propagandă ideologică anticreştină, care nu poate fi scuzat sub pretextul unei manifestări aşa-zis artistice”, se arată într-un comunicat al Patriarhiei.

Be the first to comment on "”Taie ceapă pe o icoană cu Hristos”. Voiculeț îi critică pe cei care au realizat spectacolul blasfemie de la Cluj!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Lumea PreseiTomis PressRO PRESSAdyDev Media4x4 desert safari toursThe Bearings StoresRulmenți Stoc