SUPERSTIŢII NOROCOASE: 18 moduri distractive de a face bani

În toate culturile apar cât se poate de multe superstiţii. Unele dintre ele sunt înrădăcinate în înţelepciunea străveche, pe când altele se bazează pe interpretări primitive ale fenomenelor din natură. Indiferent de originea lor, ele rămân interesante, iar crezurile transmise nouă de bunicile noastre pot uneori să facă minuni.

Am pus laolaltă 18 superstiţii şi ritualuri interesante despre AVERE care, suntem siguri, vă vor pune pe gânduri. Cu ce strică să le încercaţi?

1. Se spune că, dacă purtaţi un inel de jad pe degetul mic, atrageţi averea. Bărbaţii trebuie să îl poarte la mâna stângă, iar femeile, la cea dreaptă. Ideal este să căutaţi inele realizate exclusiv din jad. Ele pot să fie costisitoare, căci este nevoie de o bucată de jad foarte mare pentru a sculpta din ea un inel, dar nu este neapărat să purtaţi jad de cea mai bună calitate: ceva într-o drăguţă nuanţă de verde translucid va fi de ajuns.

2. Tăiaţi o bucată de sfoară verde cu lungimea de 30 cm. Folosiţi sfoară din împletitură de bumbac. Înfăşuraţi-o de 5 ori în jurul degetului mic, în sens orar, şi legaţi-o. Bărbaţii trebuie să înfăşoare sfoara pe degetul stâng, iar femeile, pe cel drept. După aceea, faceţi-i nod. Deoarece vă veţi continua activităţile zilnice, ţineţi cont că, atunci când nodul se udă, trebuie să repetaţi exerciţiul, pentru acelaşi deget, cu o nouă sfoară. Chinezii, mai ales cei de origine cantoneză, cred că, procedând astfel, activează un mare noroc de bogăţie.

3. În fiecare dimineaţă, înainte de a ieşi din casă, luaţi un pix roşu şi scrieţi-vă ideograma banilor în palma dreaptă (în chineză, aceasta este Cai). Dacă vă este prea dificil, încercaţi să scrieţi semnul dolarului. Faceţi acest lucru în fiecare dimineaţă, timp de 15 zile, începând cu ziua lunii noi, căci se spune că „vă vor pica bani din cer” la trei zile după luna plină. Metoda este mai eficientă dacă puteţi folosi pentru aceasta tuş roşu de cinabru. Şi mai bine, folosiţi o ştampilă deja imprimată cu ideograme norocoase.

4. Iată un crez într-adevăr superstiţios pentru a genera norocul de avere. Veţi avea nevoie de o nestemată pentru îndeplinirea dorinţelor, de culoare roşie, şi de o puşculiţă. Desenaţi o stea în şase colţuri pe o coală de hârtie, puneţi piatra roşie în centrul ei, înfăşuraţi-o cu grijă şi puneţi-o sub pernă, ca să dormiţi pe ea. A doua zi dimineaţa, puneţi nestemata roşie în faţa puşculiţei şi introduceţi o monedă în aceasta din urmă. Apoi, închideţi ochii şi repetaţi-vă dorinţa de câte ori puteţi. Repetaţi acest ritual 15 zile, începând cu ziua lunii noi. În toate cele 15 zile ale ciclului de creştere al lunii, ţinând piatra roşie sub pernă şi adăugând zilnic o nouă monedă, deja în a 15-a noapte veţi fi încheiat ritualul care vă va concretiza dorinţa. După ce aceasta se îndeplineşte, ţineţi piatra roşie şi monedele la adăpost, într-un recipient ce trebuie ţinut ascuns. Când rămâneţi fără bani, puteţi repeta acest ritual generator de bogăţie. Ţineţi minte, trebuie să faceţi acest lucru pe timpul fazei de creştere a lunii, ce durează 15 zile!

5. Dacă faceţi bani frumoşi într-o pasă bună la jocurile de noroc, se spune că trebuie să aveţi grijă să NU vă ridicaţi de la masă ca să vă spălaţi pe mâini. Şi în niciun caz nu trebuie să mergeţi la toaletă – mai bine, ţineţi-vă cât de mult puteţi! În cantoneză, cuvântul „a urina” se traduce literal „a lăsa apa”. Pentru chinezi, apa a însemnat dintotdeauna banii, deci, dacă plecaţi de la masa de joc ca să mergeţi la toaletă, este ca şi cum aţi lăsa banii să se scurgă pe conductă.

6. Jucătorii cred, de asemenea, că este un mare TABU să joci împotriva unei femei însărcinate. Aceasta deoarece chinezii consideră că gravidele „îşi poartă norocul în burtă” şi au, în plus, o a doua pereche de „ochi” pentru a observa întreaga scenă. Aşadar, se spune că femeile însărcinate aduc noroc jucătorilor. Dacă aveţi în spate o gravidă când plasaţi pariul, există credinţa că veţi câştiga. Niciodată nu atingeţi pe cineva pe umeri când acea persoană este prinsă în joc. Cea mai mică atingere pe umăr este dezastruoasă pentru un jucător, aceştia crezând sincer că orice urmă de noroc de care beneficiază se va evapora astfel. Este esenţial să respectaţi aceste sensibilităţi dacă faceţi parte din anturajul unor persoane pasionate de joc.

7. Când jucaţi, aveţi grijă să nu existe nimeni care citeşte o carte în spatele sau în faţa voastră, deoarece cuvântul „carte” este omofon cu „a pierde” în chineză.

8. Chinezii consideră că sud-estul este sectorul bogăţiei în orice cameră pe care o ocupaţi, deci este important să identificaţi acest colţ. Apoi, aveţi mare grijă să NU introduceţi elemente roşii sau o zugrăveală de această culoare nicăieri în acest sector al averii. În caz contrar, vă va fi foarte greu să obţineţi şanse de îmbogăţire.

9. Există credinţa că, dacă ţineţi câteva grame de sare de mare în portofel, atrageţi bogăţia. Ideal este să puneţi sarea într-un pliculeţ de plastic, pe care să îl introduceţi apoi într-un compartiment secret al portofelului. Sarea trebuie schimbată lunar, ca să nu îşi piardă puterea. Unii spun că această utilizare a sării poate fi extinsă asupra întregii case. Faceţi-vă locuinţa să atragă norocul de avere punând sare de mare (într-un mic recipient de plastic) în toate colţurile locuinţei, adică la toate punctele de întâlnire dintre doi pereţi. Schimbaţi sarea la fiecare zece zile. Mai puteţi să agăţaţi un săculeţ cu sare de mare de centrul uşii principale, schimbându-l o dată pe lună. Se spune că, astfel, atrageţi şansa de bogăţie (poate deoarece sarea atrage apa?).

10. Jucătorii chinezi sunt foarte superstiţioşi. Dacă au un şir lung de câştiguri, nu le place să se întâmple brusc niciun lucru ieşit din comun, crezând că acesta le strică norocul. De exemplu, dacă văd dintr-odată că se apropie o măicuţă sau un călugăr, încetează imediat să joace. Această superstiţie se bazează pe presupunerea că, oamenii religioşi având capul chel, acest lucru simbolizează „vidul”, fiind un semn că, dacă mai continuă să joace, vor pierde bani.

11. Chinezii cred că, dacă aşezaţi câte un evantai roşu în centrul, sudul şi sud-vestul oricărei încăperi folosite frecvent, această măsură poate activa norocul de bogăţie al gospodăriei. Aceste locuri sunt, desigur, sectoare de Pământ şi de Foc, ce beneficiază de pe urma energiei Focului, ceea ce explică beneficiile utilizării unui evantai roşu. Poate că Feng Shui a stat la originea acestei superstiţii.

12. Chinezii sunt foarte superstiţioşi în ceea ce priveşte purtarea inelului pe degetul corect. Pentru a obţine autoritate, purtaţi inelul pe arătător. Pentru dragostea veşnică, purtaţi inelul pe inelar. Reţineţi totuşi să nu purtaţi niciodată inel pe degetul mare, acesta fiind un simbol puternic al pierderii averii şi dispariţiei oricărui succes. Starurile de cinema din Hong Kong respectă cu stricteţe această regulă de a nu purta inel pe police, spunându-se că acest lucru atrage eşecul peste noapte.

13. Afaceriştii trebuie să se asigure că nu este niciodată lăsat pe casa lor de marcat un plici de muşte. Se spune că acesta alungă toţi clienţii. La fel şi în cazul unei mături. Nu o puneţi niciodată lângă locul în care primiţi bani. Dacă se poate, nu o ţineţi la vedere.

14. Chinezii cred că faptul de a merge pe „bani” este o metodă sigură de a urca rapid eşaloanele scării succesului financiar. De aceea, se recomandă să îngropaţi monede de bun augur sau chiar bani adevăraţi sub podele, înainte ca acestea să fie „terminate”. Mai puteţi să coaseţi câteva monede ale împăraţilor sau cu dragon sub covor. Puneţi aceste covoare lângă uşa principală (pentru şansă de avere) şi în dreptul uşii sau terasei din spatele casei (pentru siguranţă şi protecţie).

15. Iată un ritual îndrăgit pentru a face bani, care ar putea fi nostim de încercat. Faceţi rost de un recipient ceramic (nu prea mare). Scrieţi-vă pe recipient numele şi data de naştere, precum şi pe cele ale membrilor familiei. Introduceţi în acesta 12 monede, precum şi o busolă şi un Chi Lin mic, o pepită şi bani adevăraţi din nouă ţări. Îngropaţi vasul în grădina din faţa casei, ora ideală pentru aceasta fiind 13.00. Dacă nu aveţi grădină, puteţi îngropa recipientul într-un ghiveci mare cu flori. Ideea este să acoperiţi vasul cu ţărână, astfel ca bogăţia să vă răsară din pământ. Se spune că veţi avea noroc la bani în decurs de nouă zile.

16. Un alt mod grozav de a crea şansă de avere este, se spune, să vă puneţi carnetul de cecuri într-un pachet mare şi roşu. Puneţi înăuntru 7 beţişoare parfumate, nişte hârtie rituală chineză, de forma unor monede sau pepite, şi fructe uscate, apoi meditaţi pentru ca bogăţia să vină la voi. Ţineţi ochii pe jumătate închişi şi puneţi pachetul roşu pe o masă din apropiere. Meditaţi câte 10 minute de fiecare dată. Se spune că, atunci când meditaţi, cu cât vă creaţi în minte o imagine mai realistă a voastră primind avere, cu atât averea va veni mai repede la voi.

17. Sarea de mare este adeseori folosită de chinezi pentru a scăpa de o pasă ghinionistă. Chinezii din Taiwan cred că, dacă o cană ceramică albastru-închis sau neagră se umple până la refuz cu sare de mare, iar apoi se aşază în zona uscată a bucătăriei, aceasta nu numai că va întoarce roata destinului, ci va îmbunătăţi de asemenea relaţia dintre soţ şi soţie. Sarea trebuie schimbată o dată la 10 zile, ca să îşi păstreze puterile.

18. Iată ce puteţi face dacă treceţi printr-o perioadă dificilă în viaţă. Faceţi rost de un cartof dulce de formă rotundă. Scobiţi-vă numele în el şi plantaţi-l în apă. Ţineţi-l afară ziua şi luaţi-l înăuntru noaptea. Când începe să crească, mâncaţi frunzişoarele cu tot cu cartoful dulce, şi va apărea cu siguranţă o mare schimbare în viaţa voastră.

sursa: lfs.ro
Leave a Comment

Be the first to comment on "SUPERSTIŢII NOROCOASE: 18 moduri distractive de a face bani"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Lumea Presei - Știri și informațiiRO PRESS - Știri, Informații, Reportaje, Interviuri, AncheteTomis Press - Știri și informațiiAdyDev Media