Pomohaci, imagini de colectie cu fostul preot implicat in scandal sexual

Cristian Pomohaci a facut parte din miscarea  ”Oastea Domnului” la varsta de 19 ani. Iată-l într-o postură mai puțin obișnuită pe fostul preot, care acum 2 ani, a fost implicat într-un scaldal de proporții: a fost acuzat că le-a r fi făcut avansuri unor minori. 

Chiar dacă a reușit să iasă basma curată după ce dosarul s-a clasat, Pomohaci a rămas cu o pată. Din acest video de colecție se observă că acesta avea de pe atunci priză la public. Chiar și după ce a fost implicat în scandal, mulți enoriași de-ai lui l-au susținut în continuare. Totuși, el a fost dat afară din biserică și nu mai are voie să susțină slujbe.

Aparițiile lui Cristian Pomohaci (49 ani) sunt mai rare în ultima perioadă. Fostul preot a pierdut mult la capitolul imagine și a pierdut și multe concerte, în special un spectacol mare la Sala Palatului a fost anulat în 2017, din cauza scandalului sexual. După ce a fost acuzat că le-ar fi făcut avansuri unor minori, oamenii din localitatea în care a slujit, l-au susținut în continuare, dar bucureștenii l-au taxat pe Pomohaci și nu au mai cumpărat bilete la spectacolul său. Iată imagini de colecție cu acesta, publicate zilele trecute de către televiziunea NCN, care-l înfățișează pe preotul-cântăreț în tinerețe, la vârsta de 19 ani, când făcea parte din mișcarea Oastea Domnului.  

Oastea Domnului este o mișcare din cadrul Bisericii Ortodoxe Române, care a luat ființă în anul 1923, la inițiativa preotului ardelean Iosif Trifa. După definiția pe care i-a dat-o părintele Iosif Trifa, Oastea Domnului este „Aflarea și vestirea lui Iisus Hristos cel răstignit”.

După 1948 mișcarea a fost declarată ilegală de regimul comunist, iar unii spuneau pe atunci că e o sectă. În această perioadă, „Oastea Domnului”, condusă în anii grei ai stalinismului de Traian Dorz, care a totalizat 17 ani de pușcărie pentru acest motiv, a făcut parte din „biserica tăcerii”, ansamblu informal de credincioși creștini din diferite confesiuni, care refuzau să se supună autorităților comuniste, fiind, din acest motiv, socotiți ca „tipărind și răspândind literatură interzisă”, „uneltind împotriva orînduirii sociale” și „dușmani ai poporului”.

Cristian Pomohaci în tinerețe

Be the first to comment on "Pomohaci, imagini de colectie cu fostul preot implicat in scandal sexual"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Lumea PreseiTomis PressRO PRESSAdyDev Media4x4 desert safari toursThe Bearings StoresRulmenți Stoc