La 14 ani de la scandalul dintre Loredana Grozași Luminița Anghel, Mihai Ogășanu revine la Eurovision cu două melodii

Fiul lui Virgil Ogășanu, Mihai Ogășanu are două piese în concursul Eurovision, una va fi interpretată de Letiția Moisescu, iar cealaltă de Claudiu Mirea. Compozitorul n-a mai călcat la Eurovision de la scandalul din 2005, când melodia compusă de el pentru Loredana Groza a ieșit pe locul 2, datorită faptului că TVR a încurcat calculele.

Mihai Ogășanu (39 ani) revine la eurovision cu două compoziții scrise pentru doi artiști. Una dintre melodiile sale va concura în prima semifinală, iar cealaltă în cea de a doua semifinală. Melodia „We Are The Ones”, scrisă de Mihai Ogășanu, va intra în competiție duminică, 27 ianuarie, în semifinala de la Iași. Cea de a doua piesă a compozitorului se numește ”Daina”, după numele unei papuși de-a artistei, care are acasă o colecție impresionantă. Mihai Ogășanu și-a mai încercat norocul de Eurovision în anul 2005, când melodia “Lele”, scrisă de el pentru Loredana Groza, a pierdut la mustață finala selecției naționale, în favoarea Luminiței Anghel și a trupei Sistem, care au obținut locul 3 în concursul de la Kiev cu ”Let me try”. La ediția națională de atunci a ieșit un scandal monstru între Luminița și Loredana, cea din urmă acuzând organizatorii de calcule greșite ale punctelor. Organizatorii și juriul au uitat că votul juriului contează două treimi, unde Loredana a ieșit pe primul loc, iar televoting-ul cântărea în 2005, conform regulamentului de atunci, doar o treime, unde Luminita & Sistem erau pe primul loc.

Mihai Ogășanu s-a născut într-o familie de artiști. Părinții săi sunt celebrii actori Virgil și Valeria Ogășanu. Compozitorul s-a apucat de muzică la vârsta de 14 ani, când a și primit o orgă la care a încercat primele note, fără profesor.  A început să învețe singur programe de calculator și unde se află poziționate notele muzicale pe portativ. Dintr-o joacă s-a apucat să facă muzică atât pentru el, cât și pentru ceilalți. Mihai a urmat tradiția din familie și s-a înscris la Facultatea de Teatru deși părinții nu i-au cerut acest lucru,, fiind opțiunea sa. El și-a început cariera de compozitor  în 1996.

Be the first to comment on "La 14 ani de la scandalul dintre Loredana Grozași Luminița Anghel, Mihai Ogășanu revine la Eurovision cu două melodii"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Lumea PreseiTomis PressRO PRESSAdyDev Media4x4 desert safari toursThe Bearings StoresRulmenți Stoc