Icoana Maicii Domnului de la Biserica Madonna Dudu din Craiova e… aproape vie!

Icoana Făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Biserica Madona Dudu din Craiova este considerată de specialiști, aproape vie. Câmpurile energetice ale icoanei Maicii Domnului, aflată în Catedrala Episcopală Madona Dudu din centrul Băniei, dau peste cap teoriile oamenii de ştiinţă.

Iconografii spun că Icoana Maicii Domnului Făcătoare de minuni de la Biserica Madona Dudu din Craiova este înconjurată de câmpuri energetic și este considerată… aproape vie. Un grup format din 45 de cercetători de la Institutul Oxford a venit cu ani în urmă la Craiova, pentru a analiza câmpurile energetic, emanate de icoana făcătoare de minuni. „Cercetătorii, specialişti în iconografie, au adus aparatură ultrasofisticată, pentru a verifica autenticitatea fenomenelor legate de icoana făcătoare de minuni. Mi-au spus că vor să testeze emanaţia câmpurilor energetice. A fost uimitor ceea ce s-a întâmplat. Aparatele au luat-o razna, iar reacţia specialiştilor a fost de genul: Este aproape vie! De un câmp mai avea nevoie şi era vie. Aşa ceva nu văzuseră niciunde în lume şi fuseseră în multe locuri sfinte”, declarat, la vremea respectivă, preotul de atunci, Petre Mocanu de la Biserica Madona Dudu. În acelaşi an, Icoana Maicii Domnului a plâns pentru prima oară cu lacrimi de mir aproape o săptămână. Preoţii bisericii spun că icoana nu poate fi imortializată în orice moment. Mulţi pelerini care au pozat icoana au spus că filmele lor s-au şters la scurt timp. Mai mult, icoana nu a putut fi mutată din locul în care se află, pe un perete undeva în stânga, cum stai cu fața la altar. Legenda spune că pe la sfârşitul Evului Mediu, un negustor a găsit icoana într-un dud. Când a încercat să o vândă, aceasta a dispărut. Negustorul a găsit-o în acelaşi loc şi a vrut s-o dăruiască, dar a dispărut iar. Găsind-o a treia oară, a hotărât să ridice Biserica Madona Dudu, unde se află azi Icoana.

Biserica în care se află icoana este un adevărat loc de pelerinaj și are hram dublu: Adormirea Maicii Domnului şi Sfântul Pantelimon, în pronaosul acestei biserici se afla mormântul poetului Vasile Cârlova. Biserica a fost refăcută în 1842 şi apoi dărâmată în 1913. Construcţia actuală a fost realizată după planurile arhitecţilor Ion Trăjănescu şi Sterie Becu, între 1929-1942.

 

Be the first to comment on "Icoana Maicii Domnului de la Biserica Madonna Dudu din Craiova e… aproape vie!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Lumea PreseiTomis PressRO PRESSAdyDev Media4x4 desert safari toursThe Bearings StoresRulmenți Stoc