HALUCINANT! Copii răpiţi pe stradă, ţinuţi în lanţuri, torturaţi şi transformaţi în sclavi

reteaua-de-stiri-copii-in-lanturi-sclavagism

În România anului 2016, procurorii DIICOT scot la iveală o situaţie halucinantă. În judeţul Argeş, copii şi tineri erau răpiţi de pe stradă, din gară, autogară, de lângă biserică sau din propriile lor case şi transformaţi în sclavi. Un tânăr a murit după mai mulţi ani de captivitate şi sclavie.

Erau ţinuţi în grajduri din satul Gămăceşti, trataţi precum animalele, bicuiţi şi legaţi în chingi sau lanţuri. Pe timpul noptii, erau încuiaţi, pentru a nu fugi. Erau supuşi la tratamente umilitoare, erau dezbrăcaţi, se arunca cu apă peste ei, erau puşi să mănânce de pe jos şi chiar să se bată între ei, pentru  amuzamentul suspecţilor. Există suspiciunea că unele dintre victime au fost violate sau abuzate sexual.

Anchetatorii vorbesc despre o reţea de traficanţi de carne vie care acţiona în acest mod în ultimii 8 ani de zile. Aceştia vânau copii şi adulţi în nevoi, chiar şi cu probleme de sănătate. Îi exploatau apoi în mai multe moduri. Pe unii îi puneau să muncească în gospodării, pe alţii îi trimiteau la tăiat de lemne în pădure, pe alţii la cerşit.

40 de suspecţi au fost identificaţi ca făcând parte din această reţea. Aceştia vor fi aduşi la audieri la sediul DIICOT Piteşti.

Comunicatul DIICOT:

La data de 13.07.2016 procurorii DIICOT – ST Pitesti efectueza un numar de 40 de perchezitii domiciliare pe raza unei localitati din judetul Arges, in cadrul unei actiuni vizand destructurarea mai multor grupuri infractionale organizate specializate in savarsirea infractiunilor de trafic de persoane si trafic de minori.

     In cauza exista suspiciunea rezonabila ca incepand cu anul 2008 si pana in prezent s-au constituit mai multe grupuri infractionale organizate structurate pe baza relatiilor de familie, care au recrutat un numar de aproximativ 40 de persoane minore si majore, prin constrangere, inducere in eroare, rapire sau profitand de starea de vadita vulnerabilitate in care se aflau acestea (persoane minore, persoane cu dizabilitati fizice sau psihice, cu situatii materiale precare), in scopul exploatarii prin supunerea la executarea de munci si indeplinirea de servicii in mod fortat si prin obligarea la practicarea cersetoriei, prin procedee care au adus victimele in stare de aservire si de lipsire de libertate.

    In unele cazuri victimele era rapite din locuri publice (de langa biserici, gari si autogari) sau chiar din propriile locuinte si ulterior transportate de catre membrii grupurilor infractionale la domiciliile lor, unde acestia prin constrangere fortau victimele sa efectueze zilnic diverse munci si activitati atat in gospodariile suspectilor cat si in proximitatea localitatii,respectiv : sa mature in curte, sa spele rufe,sa ingrijeasca animale domestice, sa taie ilegal arbori din padurile din apropierea localitatii si sa transporte masa lemnoasa cu ajutorul cailor inapoi in gospodarii unde lemnele erau incarcate in autoutilitarele suspectilor care se deplasau cu acestea in zona de sud a Romaniei (in principal in jud. Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj) unde comercializau ilegal cantitatile de lemne sustrase.

     Modalitatile de constrangere exercitate de catre suspecti, metode prin care victimele erau fortate sa presteze muncile respective, constau in amenintari repetate si regulate si lovituri aplicate victimelor in mod repetat si regulat cu palmele, pumnii, picioarele, biciul si diverse obiecte contondente, persoanele vatamate fiind aduse in stare de aservire si lipsire de libertate in conditiile in care acestea erau supravegheate permanent de catre membrii grupurilor. De cele mai multe ori victimele nu primeau mancare iar cand primeau li se ofereau resturi de mancare, erau legate (cu lanturi sau chingi) sau incuiate pe timpul noptii pentru ca acestea sa nu poata fugi iar unor victime li se aplicau tratamente umilitoare (erau dezbracate complet si udate alternativ cu apa rece si caldă; erau legate de maini si picioare si puse sa manace de pe jos, erau puse sa se bata intre ele pentru amuzamentul suspectilor, li se arunca mancarea pe jos, etc). Exista suspiciunea ca unele dintre victime au fost violate sau abuzate sexual.

sursa: reteauadestiri.ro

Be the first to comment on "HALUCINANT! Copii răpiţi pe stradă, ţinuţi în lanţuri, torturaţi şi transformaţi în sclavi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Lumea PreseiTomis PressRO PRESSAdyDev Media4x4 desert safari toursThe Bearings StoresRulmenți Stoc