Cătălin Botezatu, vacanță în cel mai eco resort din Maldive. A înotat printre corali cu țestoase și pești colorați

Cătălin Botezatu a petrecut una din cele mai speciale vacanțe din viața lui. Designerul a fost în Maldive în cel mai eco resort de 5 stele, Six Senses Laamu, situat într-unul din cei mai sudici atoli din arhipelag, puțin deasupra ecuatorului.

Insula Laamu pe care a fost construit acest resort are doar 750 de metri lungime și 250 de metri lățime și include vile luxoase situate pe plajă sau deasupra apei, într-una din acestea din urmă cazându-se și designerul.

După un zbor de 10 ore cu flydubai, cu o scurtă escală în Dubai, și un zbor intern din capitala Male până în cel mai apropiat aeroport de Laamu, vedeta a luat barcă de viteză privată cu care a ajuns în paradisul ecologic din mijlocul oceanului Indian.

Six Senses a fost premiat drept cel mai bun brand de hoteluri de lux în 2017 și este renumit pentru faptul că este construit din materiale 100% naturale. Astfel, plasticul este interzis, la fel și PET-urile și orice materiale nereciclabile. În schimb, abundă obiectele din lemn, sticlă și țesături fine naturale.

“Mi-am dorit o experiență de neuitat într-un loc unde să simt din plin conexiunea cu natura. Am mai fost în Maldive până acum, însă este pentru prima dată când mă cazez într-un resort 100% eco cum este Six Senses. Odată ce ajungi în acest paradis exotic apreciezi și mai mult tot ce își oferă natura și te face să te implici în a o proteja sub orice aspect. Am trăit aproape o săptămână înconjurat de materiale naturale, reciclabile. Nu există PET-uri, plastic pe această insulă, totul este din lemn, sticlă sau țesături naturale. Astfel nu se elimină deșeuri și se protejează apele, fauna marină și recifurile de corali din apropiere. Am stat într-o vilă imensă situată deasupra apei. Camera avea pereți din sticlă, astflel încât, din pat, poți admira oceanul, apusul și tot ce te înconjoară. Odată ce ieși din cameră te afli pe terasă cu paturi imense, piscină infinity, duș în aer liber, cadă din sticlă transparentă pe sub care vezi peștii din apă, iar, la etaj poți urca într-un foișor superb de unde poți admira peisajele superbe din jur. Mi-am dorit un astfel de loc, în care să simt că proiejez natura și am descoperit acest resort mulțumită celor de la Dertour, care îl operează în România”, povestește Cătălin Botezatu.

Experiența designerului în Maldive a fost una de neuitat și în ceea ce privește activitățile zilnice și modalitățile de relaxare pe care ți le oferă resortul.

“Eu sunt pasionat de snorkelling, astfel că am înotat în apa lagunei deasupra coralilor printre țestoase, Manta Ray și mii de pești colorați. În zona cu apă liniștită am practicat și SUP, sportul pe care l-am învățat anul trecut. Relaxarea a venit apoi la renumitele Spa-uri Six Senses, premiate peste tot în lume. Am avut parte de cele mai bune masaje din viața mea, derulate în foișoare liniștite, pe plajă. Și, pentru că spuneam că Six Senses este 100% eco, și micul dejun și cina conțin preparate bio, pește și fructe de mare abia pescuite, legume și fructe din producția proprie, de pe insulă, totul preparat de Chefi foarte apreciați. Experiența culinară este incredibilă.

Cât am stat la Six Senses am avut parte și de două experiențe unice, în premieră în viața mea. Într-o seară am luat cina pe o insulă de nisip, de doar 100 de metri, ce iese la suprafață, pentru câteva ore, doar atunci când este reflux și nivelul apei este redus. Am ajuns acolo cu o barcă și, sub cerul senin, ­­­aînstelat, amub cerul senin, cu când este reflux și nivelul apei este redus. Am ajuns acolo cu o barcă și, sub cerul senin, cu înstelat, la lumina felinarelor, a luat cea mai spectaculoasă cină din viața lui.

Apoi, a doua zi, tot cu o barcă cu viteză, a ajuns pe o insulă nelocuită, 100% virgină, unde a făcut plajă și snorkelling deasupra unuia din cele mai spectaculoase recifuri de corali.

A fost o experiență incredibilă care mi-a consolidat și mai mult dorința de a mă implica în protejarea mediului înconjurător. Din păcate, insulele Maldive vor dispărea peste 35 de ani sub ape dacă nu se iau măsuri drastice în diminuarea procesului de încetinire a încălzirii globale. Sunt șanse mici să se mai schimbe ceva, astfel că mă simt norocos să fi vizitat acest veritabil paradis exotic. De aceea am fost plăcut surprins de demersurile pe care le fac cei de la Six Senses. Resortul are un amplu program de protecție și conservare a mediului înconjurător, fie că vorbim de vegetație, faună sau comunitatea localnicilor. Resortul are 400 de angajați din insulele apropiate și sprijină astfel comunitatea locală. Are propriul sistem de generare de energie și unul de desalinizare a apei. Consumul este minim și nu se produc astfel deșeuri ce ar fi putut polua mediul înconjurător. Este ideal să stai aici când vii în Maldive pentru a experimenta din plin acest paradis exotic”, spune Cătălin Botezatu.

Six Senses Laamu este situat pe insula Olhuveli din atolul Laamu, Maldive. Resortul pune accent pe experiențe inovatoare în mediul ecologic și un turism sustenabil.

Din București se poate ajunge în Maldive cu flydubai (București-Dubai-Male), urmând ca din capitala Male resortul să ofere în pachet un zbor intern până la cel mai apropiat aeroport și transfer cu barca de viteză.

Pentru Six Senses Laamu există o ofertă cu totul specială prin Dertour Romania: dacă se rezervă până la 30 septembrie, un sejur de 7 nopți cu demipensiune, până la 22 decembrie 2017, costă cu 40% mai puțin. Mai exact, 2119 euro/persoană pentru o vilă tip Lagoon Water Villa. În acest pachet sunt incluse micul-dejun, cina și transferul cu avionul intern și barca. La acest tarif se adaugă zborul cu flydubai, ce pornește de la 600 euro.

Be the first to comment on "Cătălin Botezatu, vacanță în cel mai eco resort din Maldive. A înotat printre corali cu țestoase și pești colorați"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Lumea PreseiTomis PressRO PRESSAdyDev Media4x4 desert safari toursThe Bearings StoresRulmenți Stoc