Braşovul îşi pregăteşte arsenalul anti-urs: spray-uri cu efect la 10,6 metri şI lanterne care „bat” la 618 metri

Având în vedere că Braşovul a devenit un oraş al urşilor, iar municipalitatea trebuie să se ocupe de capturarea şi relocarea acestor animale, municipalitatea braşoveană a început să se doteze cu echipamente necesare „războiului cu urşii”.
Astfel, zilele trecute, Primăria Braşov a semnat contracte cu furnizori de spray-uri anti-urs, lanterne şi camere cu termoviziune. Mai exact, potrivit datelor disponibile pe platforma electronică de achiziţii publice, municipalitatea braşoveană a achiziţionat 8 spray-uri anti-urs, la preţul de 229 de lei bucata. Conform specificaţiilor furnizorului, spray-ul oferă o rază de acţiune de pana la 10,6 m pentru protecţie de la o distanţă sigură. Pentru a îndepărta ursul, este nevoie ca animalul să fie lăsat să se apropie destul de mult, iar cel care intervine trebuie să aibă suficient sânge rece pentru a-l folosi repede şi eficient.  
De asemenea, conform bzb.ro, Primăria Braşov a mai cumpărat 4 lanterne de mare putere, la 479 de lei bucata (cu tot cu TVA). La capacitate maximă, fascicolul acestei lanterne poate lumina la o distanţă de 618 metri. Atât spray-urile, cât şi lanternele, sunt achiziţionate de la firma braşoveană SMB Guns SRL.
Totodată, Primăria Braşov semnat un contract cu firma ilfoveană Bitera Solutions cu o valoare totală de 16.065 lei cu tot cu TVA, pentru achziţia a trei camere cu termoviziune. Camera are o rază de detecţie de 708 m, aceasta putând fi ataşată la luneta armelor folosite pentru tranchilizarea sau împuşcarea animalelor. Municipalitatea braşoveană are în plan şi să cumpere şi două cuşti pentru capturarea urşilor.

Be the first to comment on "Braşovul îşi pregăteşte arsenalul anti-urs: spray-uri cu efect la 10,6 metri şI lanterne care „bat” la 618 metri"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Lumea PreseiTomis PressRO PRESSAdyDev Media4x4 desert safari toursThe Bearings StoresRulmenți Stoc