Ion Besoiu va fi pdepus vineri la Bulandra

Ion Besoiu a murit azi, 18 ianuarie la varsta de 85 de ani. Actorul era internat la Spitalul Fundeni din Bucuresti.

Trupul actorului va fi depus, vineri, la Teatrul Bulandra din Bucuresti, iar inmormantarea va avea loc sambata, a declarat Alexandru Darie, directorul acestei institutii teatrale.

Actor de film, radio, teatru si televiziune, Ion Besoiu, care ar fi implinit 86 de ani in martie, a absolvit Academia de Teatru si Muzica din Sibiu.

A debutat in 1957, iar in anii ’70 a jucat in serialul “Toate panzele sus”. Timp de 16 ani a jucat pe scena Teatrului “Radu Stanca”, din Sibiu, dupa care s-a mutat in Capitala, unde a jucat la Teatrul “Lucia Sturza Bulandra”. Ulterior, timp de 12 ani, a fost directorul acestui teatru.

Cele mai cunoscute roluri ale sale sunt Closca, in “Procesul lui Horia” (1967), Serebreakov, in “Unchiul Vanea” (1983), Polonius, in “Hamlet” (1985), Oronte, in “Mizantropul” (1989), Corifeu, in “Antigona” (1993), Ferapont, in “Trei surori” (1995), Senecus, in “Caligula” (1996), si Muhoiarov Ivan Matveevici, in “Oblomov” (2003).

Ion Besoiu a jucat in mai multe filme, printre care “Furtuna”, “Neamul Soimarestilor”, “Haiducii”, “Rascoala”, “Mihai Viteazul”, “Ciprian Porumbescu”, “Pacala”, “Ion, blestemul pamantului, blestemul iubirii”, “Ultima noapte de dragoste”, “Lumini si umbre”.

Be the first to comment on "Ion Besoiu va fi pdepus vineri la Bulandra"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Lumea PreseiTomis PressRO PRESSAdyDev Media4x4 desert safari toursThe Bearings StoresRulmenți Stoc