Arhiepiscopul Ioan Robu s-a rugat din nou pentru victimele incendiului de la Clubul Colectiv

La un an de când a îngenuncheat la locul tragediei, Arhiepiscopul Ioan Robu s-a rugat din nou pentru victimele incendiului de la Clubul Colectiv, miercuri, 2 noiembrie, la Cimitirul Bellu catolic, în ziua în care Biserica Catolică se roagă în mod special pentru cei răposați.

* * *
Fragment din predica ținută de ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de București, la rugăciunea de pomenire a credincioșilor răposați, oficiată la Cimitirul Bellu catolic miercuri, 2 noiembrie 2016, în care vorbește despre victimele de la Clubul Colectiv

[04:09 – 06:42]

„Moartea ne pândește încă de la naștere. Vedem în jurul nostru accidente, cutremure, naufragii, incendii. Și îmi amintesc de la cei de la Colectiv, care în nicio clipă, intrând acolo, nu s-au gândit ce poate să intervină. N-a fost voința lui Dumnezeu. A fost neglijența oamenilor. Nu a fost voința lui Dumnezeu. A fost spiritul cuprins de dorința de câștig, care a deschis gura morții pentru atâția tineri la Colectiv. Atâția alții care mor înghițiți de valurile mării în diferite părți ale lumii, mânați de frica războiului, căutând o viață mai bună. Alții, care mor în cutremure, ș.a.m.d. Într-adevăr, moartea ne pândește. Suntem în mâna lui Dumnezeu, și continuăm drumul vieții noastre cu încredere, neuitând, totuși – așa cum o facem și acum – să ne rugăm pentru răposații noștri. Dar nu numai pentru cei care ne-au fost apropiați, dar și pentru cei care, iată, au murit în condiții deosebit de tragice, cum a fost incendiul de la Colectiv, cum sunt atâția naufragiați înghițiți de valuri, și alții morți în diferite cutremure. Pe toți, astăzi, Biserica îi recomandă milostivirii lui Dumnezeu”.

Partajează asta:

Be the first to comment on "Arhiepiscopul Ioan Robu s-a rugat din nou pentru victimele incendiului de la Clubul Colectiv"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Lumea PreseiTomis PressRO PRESSAdyDev Media4x4 desert safari toursThe Bearings Stores