Cum arata Mirela Vaida la 1 an! Vedeta povesteste despre iernile adevarate din copilarie!


Mirela Vaida revine cu un nou articol postat pe blogul ei, www.mirelavaida.ro, povestind, de aceasta data, despre iernile adevarate de altadata si despre cum se bucura, in perioada copilariei, de zapada, spre deosebire de cei mici de azi care obisnuiesc sa isi petreaca timpul in casa.

Mirela publica si o fotografie de arhiva in care apare, pe cand avea doar un 1 an, alaturi de mama ei.
In plus, indragita vedeta se arata ingrijorata de faptul ca parintii din ziua de azi se tem mult prea mult in a-si lasa copiii la joaca in aer liber. “Imi aminteam, zilele trecute, de copilaria mea, petrecuta in anii ’80! Cele mai multe vacante, la tara. Pe ulita. Ma uita Dumnezeu pe drumuri, la joaca. Doar foamea ma mai aducea pe acasa. Nu aveam echipament de iarna, ci doar pantaloni si sosete din lana de oaie, impletite de mamaia! Cand ingheta lana aia pe noi, veneam tremurand, cu turturi la maneci si la marginea pantalonilor, uzi la picioare, cu mainile inghetate, tragand de vreo sanie stramba si carpita, facuta acasa, in gospodarie. Eu nu-mi aduc aminte sa fi fost vreodata raciti sau bolnavi.

Am prins niste ierni la Piatra, mai ceva ca in povesti! Ma imbraca mama intr-un “urson” alb si ma scotea la plimbare, oricat de frig era afara! Si era frig!! Iar zapada era mai inalta ca mine! Seara stateam afara pana tarziu. Ne jucam cu vecinii din bloc in toate felurile. Nu aveam ce face in casa. Program la TV nu era, jocuri nu prea aveam, cat despre tablete si console, nici nu visa omenirea de atunci la asa ceva… Si n-am mai patit nimic. Am fost si suntem sanatosi tun, nu am luat vreodata medicamente, nu ne-a fost frica de nimic. Uite, zilele trecute am scos-o pe Carla afara, la zapada! Cand a dat cu mana de omat si a vazut ca e rece, a inceput sa planga! S-a speriat, a vrut doar in brate!

Apoi am pus-o sa paseasca prin zapada care-i venea pana la genunchi. A vazut ca e greu si a vrut in brate! Mi-a luat o zi intreaga s-o invat ca zapada e o bucurie pentru copii si ca nu trebuie sa planga daca o trantesc in zapada, pentru ca nu o doare! Apoi, am facut bulgari si un om de zapada dragut, apoi ne-am bulgarit. Dar asa, didactic! Pe noi cine ne-o fi invatat toate astea?? Nimeni! Noi am crescut la curte sau in fata blocului. In afara de noptile pe care le petreceam in casa, ziua toata eram pe afara. Nu concepeam altfel! Am fost alaltaieri in parc si nu era niciun copil!! Niciunul! In fata blocului, nici atata! Tare-as vrea sa-mi pot creste copiii cum am crescut noi! Cred ca e aproape imposibil azi! Avem frici, fragilitati nejustificate! Ne cream tot felul de probleme care nu exista! Si asta ne face slabi si extrem de vulnerabili!”, a scris Mirela Vaida pe blogul sau, www.mirelavaida.ro.

Be the first to comment on "Cum arata Mirela Vaida la 1 an! Vedeta povesteste despre iernile adevarate din copilarie!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Lumea PreseiTomis PressRO PRESSAdyDev Media4x4 desert safari toursThe Bearings StoresRulmenți Stoc