Antioxidantii mai puternici decat cei din germenii de grau

Ciuperca de balegar se mai numeste si ciuperca alba, ciuperca de camp sau champignon. Aceasta prezinta doua specii asemanatoare, ambele fiind comestibile si foarte apreciate de gastronomi. Agaricus campestris si Agaricus bisporus sunt ciuperci care apartin familiei Agricaceae.

Cele doua specii de ciuperci, cea spontana (Agaricus campestris) si cea cultivata (Agaricus bisporus), prezinta diferente destul de evidente la analiza sporilor, insa sunt aproape identice cu privire la corpurile lor.

Ciuperca de balegar

Ciuperca de balegar

Specia Agaricus bisporus, potrivit denumirii in latina, prezinta cate doi spori uniti printr-un pedicel, pe cand la Agaricus campestris sporii sunt unici.

Champignonul prezinta un picior plin in stadiu tanar, iar mai apoi are un canal medular, bont, neted, de culoare alba. Carnea din picior este moale in stadiul tanar, dupa care devine fibroasa si dura.

La aceasta ciuperca, piciorul este inalt de 3-7 cm, iar palaria este neteda. Potrivit expertilor, sub cuticula palariei, care este usor detasabila, apare pulpa carnoasa, care are culoarea alba.

Carnea la champignon este alba, aromata, cu gust si miros placut, caracteristic. Trebuie sa stiti ca ciuperca de balegar nu creste in padure, ci doar in locuri deschise, de obicei pe fanete.

Pentru aceasta ciuperca, champignon, este caracteristic mirosul specific placut si culoarea roz sau bruna a lamelelor. Corpurile de fructificatie isi fac aparitia din aprilie pana in noiembrie sau chiar si iarna, daca timpul nu este prea rece.

Specia salbatica, Agaricus campestris se dezvolta pe terenurile ingrasate de animalele ierbivore, la ses sau la munte.

Mai mult aici.

Be the first to comment on "Antioxidantii mai puternici decat cei din germenii de grau"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Lumea PreseiTomis PressRO PRESSAdyDev Media4x4 desert safari toursThe Bearings StoresRulmenți Stoc