8 august, Ziua Internaţională a Pisicii

Sunt cele mai populare animale de companie şi, pentru inteligenţa, utilitatea sau afecţiunea pe care ne-o arată, în aceasă zi onorăm toate cele 500 de milioane de pisici din lume. Micile feline nu au uitat că altadată erau venerate ca idoli şi acum ne stăpânesc nu doar viaţa şi casa, dar fac legea şi pe internet sau în showbiz. Iată ce mai fac celebrităţile din lumea micilor feline.

Ziua Internaţională a Pisicii este celebrată, din anul 2002, la inţiativa International Fund for Animal Welfare (IFAW) şi a altor organizaţii care se ocupă de drepturile animalelor.

În această zi, multe adăposturi pentru animale ţin cursuri despre felul cum trebuie îngrijite micile feline şi încurajează oamenii să adopte o pisicuţă, căci interacţiunea cu aceste minunate animale de companie reduce stresul, alungă singurătatea şi îmbunătăţeşte starea generală de sănătate.

Cercetările arată că micile animale nu sunt doar buni companioni, ci şi ajută la tratarea şi vindecarea diferitelor boli, chiar şi acolo unde medicina dă greş.

Prezenţa unei pisici în cadrul terapiilor îl ajută pe pacient să fie mai puţin anxios, îi transmite o stare de calm şi linişte interioară. Totodată, este bine cunoscut că ele simt când un om este bolnav şi sunt factori ai determinării energiei negative.

Studiile au demonstrat şi faptul că pisicile sunt capabile să înţeleagă sentimentele copiilor şi se pot adapta perfect acestora. În cazul problemelor emotionale, cei mici găsesc în animalul lor de companie un prieten bun, pe care îl iubesc şi de al cărui suport au nevoie.
Celebrităţile Miau ale social-media

După ce Tom, Felix, Sylvester, Motanul Încălţat, Puss ‘N Boots sau siamezele Si şi Am au făcut carieră în film, iar alte nenumărate feline, în frunte cu Morris, au fost mascote publicitare, pisicile au şi propria lor social-media.

Lil Bub este o celebritate americană cu 3 milioane de Like-uri pe Facebook care şi-a făcut debutul pe marele ecran în 5 august 2016.

(w620) Lil Bub pi

Lil Bib a fost găsită într-un şopron din Bloomington, statul Indiana, şi deşi are 5 ani este foarte mititică. S-a născut cu multe deficienţe şi chiar dacă nu are dinţi şi stă cu limbuţa mereu afară, este foarte drăgălaşă

Fericită şi sănătoasă, se simte foarte bine în calitate de gazdă a unui talk-show şi de curând a devenit star de film. Lil Bub, lucrând alături de Kevin Spacey şi Jennifer Garne, a debutat în filmul Nine Lives, lansat în cimenatografele din SUA în 5 august 2016.

Maru, stăpânul cutiilor. Este un motan Scottish Fold de 8 ani din Japonia şi filmuleţele sale postate pe youtoube au făcut mai mult de 300 de milioane de vizualizări. E menţionat frecvent în media şi considerat de unii cea mai celebră pisică de pe internet.

(w620) Maru pisic

Maru şi-a fermecat din nou audienţa cu stilul său relaxat, de această dată observând două mici maimuţe japoneze care încercau să fure un papuc al stăpânului său.

Intitulat “Japanese macaque and Maru”, începând din 1 iulie 2016, clipul a făcut mai mult de 250 de mii de vizualizări

Grumpy, morocănoasa, nu are de ce să fie de fapt supărată, are aproape 9 milioane de Like-uri pe Facebook şi este imaginea companiei americane de mâncare pentru animale Nestle Purina PetCare pentru Friskies.

(w620) Grumpy Cat

Grumpy se numeşte de fapt Tardar Sauce şi a devenit populară datorită expresiei faciale provocată de o formă bizară de nanism

A apărut în nenumărate emisiuni ale televiziunilor americane, a vizitat şi redacţia Times, pentru o şedinţă foto, şi Forbes, pentru un interviu, şi a apărut pe coperta Wall Street Journal şi a New York Magazine.

În iulie 2016, Grumpy şi-a făcut făcut debutul şi în Marea Britanie vizitând Londra. O mulţime de fani au stat şi cinci ore la coadă în faţa companiei de divertisment HMV de pe strada Oxford pentru a-şi putea vedea felina favorită.

(w620) Pisica Gru

Într-o încăpere bine răcorită de aerul condiţionat, Grumpy tronează în coşul ei roşu aşezat pe un piedestal negru, pentru a poza fanilor care o adoră

Venus, pisica cu două feţe, este şi ea una din celebrităţile lumii felinelor care a fost protagonista unor show-uri de televiziune. Cu cei mult de 1 milion de fani pe Facebook şi 673 de mii de followers pe Instagram, Venus este o senzaţie a internetului. Faţa sa jumătate neagră-jumătate portocalie şi cu un ochi verde şi altul albastru, i-a intrigat şi pe cercetărorii care studiază genetica pisicilor domestice. Chiar dacă unii spun că ar fi o felină himeră, o pisică cu două tipuri de ADN, Venus continuă să fie încă un mic mister.
sursa: stiri.tvr.ro

Be the first to comment on "8 august, Ziua Internaţională a Pisicii"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Lumea PreseiTomis PressRO PRESSAdyDev Media4x4 desert safari toursThe Bearings Stores