Părintele Argatu: Diavolul nu pleacă fiindcă faptele tale şi gândurile tale sunt satanice

Ca să îl alungi definitiv pe diavol din viața ta:

Spovedanie generală + Împărtăşanie + Sf. Maslu = curăţire + Sfinţire. Vrăjitorul nu voieşte să facă efortul acesta de a se ruga la Dumnezeu, nu vrea să facă curăţire + Sfinţire + dezlegare. De aceea vrăjitorul trăieşte chinuit de diavoli şi când îi trimite asupra altora se chinuiesc aceia.

Diavolul chinuieşte pe toată lumea, dar scăpăm de el numai prin puterea lui Hristos Dumnezeu. Nu există alt nume de care să fugă satan. Diavolii fac ascultare şi fug numai la porunca lui Hristos Dumnezeu, dacă tu eşti rob al lui Dumnezeu, adică respecţi poruncile dumnezeieşti, ai fapte şi gânduri dumnezeieşti, eşti fiu al Bisericii Sale şi eşti fiu al Său prin Sf. Liturghie + Cele 7 Sf. Taine.

Dacă tu eşti rob al satanei şi văzând că eşti chinuit de diavoli îi alungi în numele Mântuitorului Iisus Hristos, aceştia nu pleacă de la tine fiindcă faptele tale şi gândurile tale sunt satanice, nu sunt dumnezeieşti. Dacă iei hotărârea ca să te întorci la Dumnezeu şi din rob al satanei să devii rob al lui Dumnezeu, atunci Dumnezeu te ajută să parcurgi acest drum greu al întoarcerii. Dumnezeu nu forţează pe nimeni, noi înşine alegem pe cine voim.

Când tu faci post + rugăciuni şi te dezlegi, vrăjitorul cade la boală şi la necaz, fiindcă el primeşte înapoi tot ceea ce el a trimis asupra ta. În această situaţie, el zice: Ştiu ca eşti credincios şi mergi pe la Biserică. Iată, sunt bolnav. Roagă-te pentru mine. Plăteşte un Acatist, pomeneşte-mă la Sf. Liturghie ca să mă fac sănătos. Tu nu ai puterea de a purta păcatele acestui om. Trebuie să-i răspunzi:

Cheamă un Preot să faci o Spovedanie generală, la care spui păcatele începând de la 7 ani până la zi. Împlineşte canonul dat de Preot la Spovedanie şi pune început bun de pocăinţă, adică de întoarcere de la păcat. Dumnezeu ne rânduieşte boli şi necazuri ca să ne întoarcem la El. Toţi suntem păcătoşi înaintea Lui.

Vindecarea apare în funcţie de calitatea întoarcerii de la păcat pe care o facem fiecare. Preotului la care te Spovedeşti, aceluia îi plăteşti tu cu mâna ta Acatist şi Sf. Liturghii, Sf. Maslu, şi le plăteşti din bani câştigaţi prin munca ta. Nu le plăteşti din bani ceruţi de pe la alţii. Preoţii pot duce povara păcatelor altora prin Harul Preoţiei primit la Hirotonire. De aceea trebuie să te adresezi direct Preotului. Dacă unui păstor îi cade o oaie în prăpastie, nu trimite ca să o scoată de acolo pe fiul său care are doar 7 ani. Acesta, fiind copil, nu are pricepere şi tărie a braţelor ca să o scoată. Pierde şi oaia şi copilul. Păstorul merge şi scoate el însuşi oaia din prăpastie şi are grijă ca în timp ce o salvează să nu cadă şi el şi să-şi piardă viaţa sa.

Pentru iertarea de păcate la cei cu păcate grele se face: Spovedanie generală + Pocăinţă. Te întorci de la păcat, împlineşti canon. Dacă Preotul te-a oprit de la Împărtăşanie pe mai mulţi ani, petreci aşa: Nu lipsi de la Sf. Liturghie în toate sărbătorile. Ţii toate posturile în întregime şi te Spovedeşti în toate posturile. Preotul îţi dă o linguriţă de Agheasmă Mare în locul Împărtăşaniei. Te vei Împărtăşi atunci când va zice Preotul. Prin aceasta, Preotul te fereşte de furia diavolilor, care te-ar chinui mult pentru acea Împărtăşanie primită înainte de a fi devenit vrednic de a o primi. Se face Sf. Maslu pentru iertare de păcate şi uşurarea din necazuri. Se fac 9 Sf. Masluri pe an (la 40 zile mai faci un Sf. Maslu).

Se fac Rugăciuni + Post negru luni, miercuri, vineri, până la ora 24. În timpul zilei: rugăciuni zilnic + Ac. zilei + Tatăl nostru spus cât mai des. Seara: Ac. Mântuitorului + 40 mătănii zilnic. La Altar duci de 14 ori Liturghie Vii pentru iertare de păcate, pe care treci numele tău. Dai la Altar: Liturghie Vii cu 3 lumânări aprinse + vin + Ulei + prescuri (sau chifle, pâine). Preotul face rugăciune de iertare de păcate.

Pentru păcate mari, ca vrăjitorie, ucideri (avorturi multe), diavolii nu pleacă, de aceea trebuie străduinţă mai multă, trebuie un efort mai mare. Este necesar post mai mulţi ani la rând fără întrerupere + zile multe de post negru. Iar în cazuri mai grele se ţine periodic post negru neîntrerupt. Toate se fac cu ascultare de cuvântul preotului, ca să ai plată de la Dumnezeu pentru ele. Preotul nu este un pedepsitor, el e doar doctorul care oferă leacul. El nu te ceartă, nici nu te obligă să faci post şi rugăciuni, dar diavolii nu pleacă altfel decât dacă faci Crucificare prin post cu post negru + rugăciuni. Preotul nu te ceartă, oricât de grele ar fi păcatele pe care le spui la Spovedanie, nu te ceartă dacă la Spovedania următoare spui aceleaşi păcate pentru că le-ai repetat. El dă iertarea de păcate în numele Mântuitorului Dumnezeu, iar cel care priveşte la întoarcerea ta este Dumnezeu. La tine stă ceea ce îţi apropii: faci fapte satanice îl ai la tine pe satan. Faci fapte bune, iei tot timpul din cele dumnezeieşti (Anafura, Agheasmă, Tămâie, Împărtăşanie, Sf. Maslu etc.), atunci ai pe Dumnezeu lângă tine, la tine locuieşte Dumnezeu.

Preot Alexandru Argatu, Vă sfătuiește Arhimandritul Ilarion Argatu: Despre vrăji și farmece și lupta împotriva lor, 2006
sursa: ortodoxia.me

Be the first to comment on "Părintele Argatu: Diavolul nu pleacă fiindcă faptele tale şi gândurile tale sunt satanice"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Lumea PreseiTomis PressRO PRESSAdyDev Media4x4 desert safari toursThe Bearings StoresRulmenți Stoc