Interpreta Lia Lungu despre virusul ucigaș: ”Fiecărui client i se dezinfecta mânerul, căruțul de cumpărături…”

”În New York joi: 4159 infectați și 21 de morți”

Cântăreața de muzică populară, Lia Lungu se află în SUA, la fiul ei, de unde ne transmite situația legată de virusul ucigaș. Artista spune că fiul ei, de profesie fizician, care a lucrat și la NASA a făcut calcule iar numărul de infectați va fi imens.

Interpreta de folclor Lia Lungu a apucat să ia un avion spre SUA; la fiul ei, înainte ca președintele Trump să închidă granițele. Ea ne arată cum este situația în SUA.

Lia Lungu se afla in SUA
Lia Lungu se afla in SUA

”Până acum ne aflam încă într-o relativă tihnă. Relativă, pentru că de luni au început să limiteze și serviciile guvernamentale. Întâi de toate , după ce au fost suspendate cursurile școlilor, spectacolel și întruniri culturale, a fost suspendat și accesul în instituții, cum ar fi cele ale primăriei, birouri senatoriale, sediul ONU. S-a limitat posibilitatea vizitării cabinetelor medicale private, consultațiile… Se fac online și chiar pe whats up (sâc!). Universitățile se mută de asemenea pe digital, whats up și online. Încep să se golească și aici rafturile la supermarket și, ieri am stat la Cosco, un supermarket renumit, apromximativ 45 minute ca să potintra, deoarece nu permiteau decât intrarea a 100 de persoane odată, după ce se executa un fel de dezinsecție! Adică fiecărui client i se dezinfecta mânerul, căruțul de cumpărături…”, povestește artista din SUA. Și acolo televiziunile dezbat acest subiect pe larg. ”Emisiunile televiziunilor dau știri detaliate despre situația virusului în lume și în America. Sunt invitați doar specialiști în special medici, psihologi și analiști biologici. Nu vin să-și dea cu părerea neavizați și nu sunt împrăștiate știri de senzație în privința molimei. Există un fel de demnitate a situației, cae nu e târâtă în derizoriu băncos și nici nu este dramatizată paranoic. Lumea, umblă pe străzi dacă are treabă, merge la serviciu și acolo unde se poate. Metrourile circulă, mașinile parcă sunt mai puține, vaporașe între cartiere alunecă pe fluviul de Est, iar parcurile de exerciții fizice sunt deschise. Metropolitan Museum este închis, MoMa în schimb est edeschis, Muzeul Guggenheim este închis, Muzeul American de Istorie Naturală deschis, Lincoln Center cu toate teatrele închis. Parte din Teatrele de pe Broadway mai joacă. În New York 4159 infectați și 21 de morți. Cei mai mulți sunt în statul Washington(nu Washington DC), 68 la număr. În USA sunt 11901 cazuri și 176 morți. Acestea sunt datele la care vorbim. În două săptămâni vor crește. Este foarte contagios visurul. Calculele sunt făcute după statiscile acestei zile de către fizicianul Tudor Marcel Tantu, fiul meu. Când va trece de zece milioane de persoane infectate se va crea imunitatea de turmă și va începe scăderea ratei de răspândire”, susține interpreta Lia Lungu.

Be the first to comment on "Interpreta Lia Lungu despre virusul ucigaș: ”Fiecărui client i se dezinfecta mânerul, căruțul de cumpărături…”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Lumea PreseiTomis PressRO PRESSAdyDev Media4x4 desert safari toursThe Bearings Stores