Marius Gălan, profetul culinar al vedetelor: ”Desigur, sunt flatat când mari personalități din show-biz, și nu numai, îmi spun că eu gătesc pe sufletul lor”

Pe Marius Gălan îl știți de la PRO TV, din emisiunea lui Măruță, fiind câștigătorul concursului “Încinge grătaru’ că-mi sare muștaru’”. La acel concurs, chefii din juriu au fost fascinați cum bistrițeanul a readus în actualitate gustul de odinioară al bucatelor de acasă.

Fără studii în materie, Marius Gălan a devenit brusc un etalon într-ale gătitului. “Mi-a plăcut de mic să gătesc. Mă uitam fascinat cum gătea bunica mea și încercam să o copiez. Furam ouăle din cuibar și cu ceva făină încercam să fac aluat pentru plăcinte. Bineînțeles, că nu mi-a reușit”, spune Marius Gălan.

Măruță, conștient fiind că Marius va avea succes, l-a invitat la ziua Andrei. Marius Gălan a făcut show cu preparatele sale, dar mai ales cu “soldățeii”, o jumătate de felie de pâine prăjită pe tablă în ulei de măsline, unsă cu un sos din pătrunjel și ulei de măsline plus o jumătate de mic zemos, cu gust desăvârșit, micii fiind concepuți de Finca Gălan.

Celelalte televiziuni nu s-au lăsat mai prejos și au început să-l invite la diferite show-uri, unde vedetele au lăsat deoparte dietele în fața preparatelor bistrițeanului. 

Marius Gălan nu se consideră un providențial în arta culinară. “În 20 de ani petrecuți în Spania am gătit deseori pentru angajați. Întors în țară mi-am păstrat năravul. Gustul autentic este același și la muncitori, și la vedete. Pe sufletul lor. Exact cum spune Rebreanu: Sufletul este același la țărancă și la contesă. Desigur, sunt flatat când mari personalități din show-biz, și nu numai, îmi spun că eu gătesc pe sufletul lor. Simplu. Adevărat. Tradițional. Românește. În schimb, angajații îmi spun simplu: sărut mâna pentru masă, șefu!”, declară zâmbind cel care se recomandă Marius Gălan din Bistrița-Năsăud.

Dacă mănânci bine, este nevoie și de un pahar sau două de vin bun, roșu, rose sau alb. Sau de o Cava bine frapată. Toate sunt produse sub numele GĂLAN în Spania, o altă afacere parte componentă din Finca Gălan. 

Cătălin Măruță, Andra, Marcel Pavel, soții Rednic, Alexandra Ungureanu, actorul Cosmin Selesi, Necula Răducanu, Monica Tatoiu, Cristi Brancu și mulți alții sunt îndrăgostiți de pita cu unsoare, micii, cârnații, cașul, urechile de porc, zacusca, pastrama de berbecuț și toate celelalte trufandale produse la Finca Gălan.

De altfel, multe vedete au fost în vizită la Bistrița, iar clipele petrecute acolo le-au rămas întipărite ca o aventură in inima gastronomiei autentice.

Despre Marius Gălan ar fi de spus multe: că este vedetă pe instagram, facebook și tik-tok, că invită grupuri de copii defavorizați în excursie la ferma sa, că are și o firmă de construcții și canalizări, că are doi băieți și o fată și că muncește cot la cot cu angajații săi. 

Cine ești cu adevărat, Marius Gălan?

“Sunt OM. Ca toți pe care-i cunosc. Nimic mai mult”.

Be the first to comment on "Marius Gălan, profetul culinar al vedetelor: ”Desigur, sunt flatat când mari personalități din show-biz, și nu numai, îmi spun că eu gătesc pe sufletul lor”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Lumea PreseiTomis PressRO PRESSAdyDev Media4x4 desert safari toursThe Bearings StoresRulmenți Stoc