Paul Surugiu – Fuego: “Pentru mine, Tudorel Filimon este un erou. Joacă cu dăruire, pentru a încerca să supraviețuiască”

fuego-1

fuego-2

Paul Surugiu-Fuego nu se dezice și continuă să facă gesturi admirabile pentru artiștii români, colegii săi de breaslă, dar și pentru tinerii talentați aflați la început de drum. Așa se face că în mai puțin de un an, interpretul romantic, neobosit, unul dintre cei mai iubiți cântăreți, a ajutat peste 60 de artiști mici și mari. Cum face asta? E simplu. Paul Surugiu pictează iar mare parte a fondurilor strânse din vânzarea operelor se duce direct către aceste cazuri.

Iată că acum l-a ajutat pe actorul Tudorel Filimon, celebrul nea Popa din sitcomul de succes difuzat cu anii în urmă de Pro TV – LA BLOC.
Puțină lume știe că activitatea sa, de peste 40 de ani din teatru și film, este una impresionantă, având numeroase premii la activ, jucând în peste 30 de filme, 20 de seriale de televiziune și numeroase piese de teatru pe marile scene ale țării. N-a ieșit în față, n-a epatat, nu s-a lovit cu pumnul în piept pentru realizările sale. Și-a trăit destinul demn, în ciuda problemelor, așa cum și teatrul l-a trăit și o face în continuare.
Maestrul Filimon joacă în nu mai mult nici mai puțin de șapte piese de teatru concomitent, făurind cu nonșalanță și umor și dramă. Este unul dintre actorii din garda de aur, iar cariera sa impresionantă nu l-a făcut niciodată să se considere vreun star. După spusele lui, e un simplu om, cu lumini și umbre, care dă naștere unor caractere, cu alte lumini și umbre, pe scenă.
Paul Surugiu Fuego, prin proiectul său, este alături de Tudorel Filimon, sprijinindu-l financiar pentru a depăși cât de cât etapa dificilă în care se află în prezent. Acest mare artist, cu ani de experiență și muncă asiduă în spate, nu a primit un ajutor, ci un simbol al prețuirii, un fel de mulțumesc venit la greu din partea unui artist care apreciază actorii și arta lor.

Iată ce precizează Paul Surugiu Fuego:

“Pentru mine, Tudorel Filimon este un erou. Joacă cu dăruire, pentru a încerca să supraviețuiască. Teatrul îi este vocație și simte că în viața asta a venit cu un scop. Nu-i îi este ușor, dar nici nu se plânge în vreun fel, apărând pe la televizor. Muncește și cu demnitate își duce talentul mai departe. Interesant este că ambii ne-am format la Turda, eu fiind născut acolo, el debutând la teatrul din oraș, în numeroase piese de teatru. Chiar dacă toată lumea îl cunoaște din serialul de la PRO TV, Tudorel Filimon este un profesionist, un om cu suflet mare și un actor special. “ ( Paul Surugiu )

Cât despre operele și ajutoarele sale, Fuego afirmă că sunt simple, combinații de forme și culori, deloc planificate, care se aștern pe pânză.

„Sincer, nu-mi imaginam vreo clipă că proiectul acesta va lua o asemenea amploare. Mi-a fost frică să-mi arăt pasiunea la început. Mă gândeam că nu sunt suficient de pregătit și că reacția celor din jur nu va fi pe măsură. Acum cred cu ardoare că nu am făcut un lucru rău și că pot, cu puțin sau cu mai mult, muncind, depunând efort, ajuta pe cei ce au nevoie. Repet, nu e o fală asta și nu aștept nimic de la nimeni, nici măcar mulțumiri.
Toate gesturile mele sunt publice pentru că e firesc să fie așa. Vorbim despre un proiect în care s-au implicat oameni, care au achiziționat lucrări. Vorbim despre o campanie la nivel național de susținere a artiștilor, ori cei mari, ori cei la început de drum. E firesc să-i arătăm, să-i sprijinim. Nu e nici fală și nici rușine să ajuți.
Poate dacă am fi mai mulți, chiar și așa, spunând celor din jur, s-ar schimba mai multe. Eu efectiv îmi pun sufletul, timpul, dăruirea pe pânză, pentru a face bine și pentru a realiza opere de care publicul și iubitorii de artă să fie mândri! Vă mulțumesc că-mi sunteți aproape!” ( Paul Surugiu )

Be the first to comment on "Paul Surugiu – Fuego: “Pentru mine, Tudorel Filimon este un erou. Joacă cu dăruire, pentru a încerca să supraviețuiască”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Lumea PreseiTomis PressRO PRESSAdyDev Media4x4 desert safari toursThe Bearings StoresRulmenți Stoc