Finii lui Gheorghe Turda, Marian și Lorraine Baicu dețin un restautant la Nantes dar pe pandemie au pierdut enorm:

marian si lorraine baicu si ghe turda
marian si lorraine baicu si ghe turda

”Am suferit foarte mult din cauza restricțiilor”

Finii lui Gheorghe Turda, Marian și Lorraine Baicu s-au căsătorit în Franța în urmă cu aproape 7 ani, fiecare venit după un mariaj de 21 ani. Locuiesc la Nantes, acolo unde dețin și un restaurant cu specific românesc, loc în care îi încântă pe francezi și cu muzică românească. Pandemia i-a afectat enorm, locația fiind închisă o perioadă. Acum vor cânta pe 6 martie la Sala Palatului și au un proiect cu Mihai Trăistariu.

Finii lui Gheorghe Turda, Marian și Lorraine Baicu alcătuiesc un cuplu muzical de mai bine de 10 ani. De aproape 7 ani sunt căsătoriți. Evenimentul a avut loc în Franța în decembrie 2015. Fiecare venea în noua relație, după un mariaj care a durat 21 ani. Cei doi artiști locuiesc la Nantes, acolo unde dețin și un restaurant cu specific românesc, loc în care îi încântă pe francezi și cu muzică românească, nu doar cu bucătăria noastră tradițională. Pandemia i-a afectat enorm, locația fiind închisă pentru o perioadă.

”Restaurantul este ca și copilul nostru. Am investit enorm în el, și material, dar și sentimental. Lipsea așa ceva în comunitatea românească de la Nantes. Avem și o biserică românească la un kilometru de restaurantul nostru. Așa s-a brodit! L-am făcut cu drag. Gândim patriotic. Am vrut să le oferim francezilor un colț de România. Pe lângă bucătăria tradițională românească și muzica noastră, să afle și despre lucrurile mirifice din România. Le spuneam, înainte să mergeți în România, treceți pe la noi să ne gustați bucatele… Și uite așa am făcut puțină propagandă. Îi servim cu mici, sarmale, de toate, ciorbe, ciorbă de burtă… Cei mai mulți când intră la noi, cer sarmale cu mămăliguță sau tochitură. Pentru deserturi, colaborăm cu o româncă de-a noastră de acolo care face prăjituri și niște cozonaci extraordinar de buni.”, a declarat pentru Click!, Lorraine Baicu.

Marian Baicu spune că francezii au crezut la început că tochitura este o mâncare japoneză.

”Tochitura, sună a mâncare japoneză. Lor așa li s-a părut inițial. Dar sunt entuziasmați, și mai ales sunt foarte curioși. Vor să guste de toate, chiar și pălincă, țuică, despre care spun că e foarte tare dar foarte bună. Sau cer vișinată.”, spune Marian.

Se cunosc de foarte mulți ani, dar alcătuiesc un cuplu de mai bine de 10 ani.

”Ne-am cununat civil în Franța în decembrie 2015. Am colaborat pe plan muzical, ne cunoaștem de mai mulți ani, Ne-a legat profesia, apoi destinul. Amândoi am venit după o căsnicie de 21 de ani. Și eu, și ea. Acum suntem nedezlipiți. Vorbeam cu colegii de breaslă. La noi nu prea se poartă să mergi cu soția după tine, și acum, paradoxal nu mai putem sta așa, unul fără celălalt. Nu prea mi-am explicat, dar așa este, probabil că aveam nevoie de cineva… ca ea. Pentru ea am plecat în Franța, dar oricum mi-am dorit acest lucru”, ne-a mărturisit Marian Baicu.

”Restaurantul a fost închis, a trebuit să respectăm restricțiile, care ne-au afectat din punct de vedere economic. Profiul a fost 0, dar am supraviețuit din rezerve, din ce s-a putut. Acum așteptăm ofertele la evenimente, să ne putem desfășura activitatea. Să sperăm că se vor mai ridica din restricții. Avem o piesă frumoasă, ”Dragoste parfum de flori” și vrem să filmăm un videoclip.”, spune Lorraine Baicu.

”Melodia are un iz balcanic, cum se poartă… Este compoziția soției mele. Compune de doi ani”, completează Marian Baicu.

După o colaborare frumoasă cu nașul lor, Gheorghe Turda, Marian și Lorraine Baicu au în vedere un proiect, alături de MihaiTrăistariu.

”Românul s-a născut poet. Am colaborat și cu nașul. Avem împreună o piesă frumoasă, ”Tot dorul te alină” și chiar avem în vedere și alte colaborări, și cu alți artiști de la noi. Am avut o întâlnire cu Mihai Trăistariu și chiar am legat un proiect, Avem o piesă nouă care i-a plăcut foarte mult și abia așteptăm să o înregistrăm împreună. În țară venim de câte ori avem nevoie, dar cam de trei sau patru ori pe an, în total. Am suferit foarte mult din cauza restricțiilor, și oamenilor le-au lipsit spectacolele. Încep și nunțile… Încet, încet au început să vină propunerile… Odată cu pandemia, au ucis arta, ori nu se poate, planeta fără artă!? Cred că abia din 2025 vom intra în normalitate”, susține Lorraine Baicu.

Pe 6 martie, cei doi soți, care alcătuiesc un cuplu și pe scenă și în viață vor fi prezenți în spectacolul de la Sala Palatului din București.

”Am avut evenimente multe și bune și acolo în Franța,

mai ales prin prisma restaurantului, pentru că nu există în Franța restaurant cu muzică românească. Să ne rugăm bunului Dumnezeu să ne ajute să ne revenim, să facem ce știm să facem de o viață. Pe 6 martie suntem într-un spectacol la Sala Palatului din București. Impresarul Anghel zis ”tati”, a aflat că suntem în România, și ne-a invitat să fim prezenți.”, completează Marian Baicu.

Be the first to comment on "Finii lui Gheorghe Turda, Marian și Lorraine Baicu dețin un restautant la Nantes dar pe pandemie au pierdut enorm:"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Lumea PreseiTomis PressRO PRESSAdyDev Media4x4 desert safari toursThe Bearings StoresRulmenți Stoc