Cum slăbești la muncă în pauza de masă. Îți trebuie doar 45 de minute liber!

CProblema celor care lucrează opt ore pe zi la birou, sau chiar mai mult, este că nu își găsesc timp să frecventeze sala de sport de cel puțin trei ori pe săptămână pentru a slăbi sau a se menține în formă. Nu au timp nici dimineață, înainte de program, și nici seara, după birou, nu au siguranța că vor termina în timp util treaba pentru a ajunge la sală.

Specialiștii din industria de fitness sunt conștienți de această situație și încearcă să adapteze antrenamentele astfel încât să se plieze pe programul încărcat și imprevizibil al clienților.

În acest mod a apărut antrenamentul concentrat, de doar 45 de minute, ce poate fi efectuat și în pauza de prânz.

La Bodyshape, de exemplu, se execută în grup, pe muzică energizantă, îmbinând mai multe tipuri de exerciții, fără aparate. Ca o joacă distractivă, dar care are efecte benefice radicale asupra siluetei și a sănătății. Totul, combinat cu un plan de nutriție personalizat, adaptat programului de lucru, și cu sesiuni de coaching, pentru ca, mental, să înveți să îți setezi targetul și să nu renunți așa de ușor la antrenament.

Flavius Ursachi, transformation coach la Bodyshape Transformation Center, ne explică în ce mod ne putem organiza programul de la birou pentru a ajunge în timp util la sală.

„Printe cei mai aglomerați oameni pe care îi stiu sunt corporatiștii, cei care încep ziua de lucru la 9 dimineața și nu știu când mai ajung acasă. Dimineața, înainte de muncă, nu este o soluție, din cauza ședințelor matinale, a traficului dar și a oboselii. Finalul de program este relativ așa că este aproape imposibil de stabilit o rutină săptămânală.

Am ajuns la concluzia că cea mai bună metoda pentru cine are un astfel de program este să introducă un antrenament rapid, la prânz, în pauza de masă.

Este nevoie de un pic de planificare, dar este total realizabil și chiar mai ușor decât ai crede. Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să ai geanta de antrenament pregătită cu tine la birou și să te îmbraci în haine mai comode, care nu necesită mare pregătire. Al doilea lucru important este să alegi o sală în proximitatea locului de muncă.

Secretul unui astfel de antrenament este intensitatea. Dacă te antrenezi la intensitate ridicată, creezi un efect metabolic în organism care te ajută să arzi calorii și după ce termini sesiunea propriu-zisă. Studiile arată că un antrenament HIIT de doar 15 minute are același efect ca un antrenament de intensitate redusă de 60 de minute. În 30 de minute de antrenament HIIT poți să arzi pana la 400 calorii. Datorită efectului metabolic, organismul tău va mai arde alte 400 de calorii suplimentare până seara, pentru refacere. Astfel, cu doar 30 de minute de antrenament intens în pauza de masă poti să arzi 800 de calorii.

Și asta nu e tot!

Pentru mulți pauza de masă înseamnă dulciuri, covrigei, pizza, sau alte alimente bogate caloric și slabe în nutrienți. Atunci când faci mișcare, automat devii mult mai conștient la alimentație și faci alegeri mai bune. Dacă alegi să te antrenezi în pauza de masă, sigur vei renunța și la “gustările” nesănătoase care vin cu un aport de minim 200 calorii.

După antrenament este bine să ai o masă care sa conțină o porție de proteine, o portie de carbohidrați sănătoși și legume sau salată. Noi, la Bodyshape, după antrenamentul de 45 de minute, oferim la pachet porția ideală de mâncare pentru o nutriție sănătoasă și pentru refacerea musculară”, explică Flavius Ursachi.

Flavius Ursachi este Head Coach la Bodyshape Transformation Center, dublu campion naţional de Culturism şi Fitness la categoria Men Physique Seniori + 174 cm, în 2015 şi 2016 și unul din antrenorii echipei Bodyshape, centrul unde au slăbit mii de bucureșteni, chiar și 6 kilograme în doar 6 săptămâni prin programul 6 Week Challenge.

Be the first to comment on "Cum slăbești la muncă în pauza de masă. Îți trebuie doar 45 de minute liber!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Lumea PreseiTomis PressRO PRESSAdyDev Media4x4 desert safari toursThe Bearings StoresRulmenți Stoc