S-a scos la vanzare Casa lui Dinu Lipatti! Licitatia pleaca de la 1,9 milioane de euro

Casa Dinu Lipatti, o cladire de pe bulevardul Lascar Catargiu din Bucuresti, proprietate a tatalui pianistului, a fost scoasa la vanzare pentru suma de 1,9 milioane de euro.

Casa va putea fi cumparata prin licitatie publica, imobilul fiind inregistrat in lista monumentelor din Bucuresti.

Proprietatea, construita la 1902, in stil eclectic, este opera arhitectului Petre Antonescu. Imobilul a fost renovat in 2008.

Cladirea, cu accentele principale de origine baroca, are ancadramentele ferestrelor si portalul intrarii oficiale elegant decorate cu elemente vegetale.

Locuinta burgheza era tipica pentru Bucurestiul sfarsitului de secol al XIX-lea si este decorata la interior cu lambriuri de lemn, cu pereti acoperiti cu matase pe schelet de lemn.

Salonul avea o mica estrada, unde era amplasat pianul, la care adolescentul Dinu Lipatti repeta, compunea sau sustinea concerte. Se pastreaza sobele, ancadramentele usilor, decoratia plafoanelor si, partial, mobilierul original incastrat.

“Casa noastra din Bucuresti era totdeauna scaldata in lumina”, descria locuinta Ana Lipatti, mama pianistului. “Odaia lui Dinu era exact langa a mea, cea a sotului meu mai departe, pentru ca el intarzia noaptea cantand la vioara”, spunea ea.

Casa in care a locuit marele pianist si compozitor Dinu Lipatti are sase camere si doua in pod. Suprafata utila este de 260,15 metri patrati, iar suprafata terenului de 707 metri patrati.

Imobilul a fost impartit in doua apartamente: primul este format din doua camere, bucatarie, baie, balcon, depozitare, beci, suprafata utila de 110,08 metri patrati, pretul fiind de 757.270 lei. Cel de-al doilea apartament este compus din patru camere, o bucatarie, toaleta, baie, subsol, o suprafata utila de 150,07 metri patrati. Pretul pentru acesta este de 10.463.000 de lei.

In luna ianuarie a acestui an, “Casa Dinu Lipatti” a fost scoasa la licitatie, in urma unei executari silite, dupa ce actualii proprietari nu au mai putut plati un credit bancar. Atunci, pretul de pornire a fost stabilit la 2,54 milioane de euro.
sursa: ziare.com

Be the first to comment on "S-a scos la vanzare Casa lui Dinu Lipatti! Licitatia pleaca de la 1,9 milioane de euro"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Lumea PreseiTomis PressRO PRESSAdyDev Media4x4 desert safari toursThe Bearings StoresRulmenți Stoc