Scaunul papal de la Catedrala Sf. Iosif: un design unic pentru o catedrală unică

La Sfânta Liturghie din Catedrala Sfântul Iosif din această seară, Sfântul Părinte Papa Francisc va ședea pe un scaun papal special realizat pentru această ocazie de designerul Mihai Grama și produs în România de Mobila Dalin. Împreună cu scaunul papal au fost realizate și scaunele suitei papale.

„Este o onoare imensă pentru mine să iau parte la acest moment istoric pentru România și să realizez o asemenea piesă de mobilier” a afirmat designerul Mihai Grama. „Pentru scaunul papal, la fel ca pentru restul mobilierului folosit pentru suita papală am inserat elementele decorative, în stilul romantic, împreună cu elemente arhitecturale gotice din interiorul catedralei.

Scaunul papal de la Catedrala Sf. Iosif: un design unic pentru o catedrală unică

Tronul Papal

Modelul tapițeriei imită un element decorativ din pictura altarului Catedralei Sf. Iosif din București, un simbol care a intrat în conștiința oamenilor și s-a perpetuat de-a lungul anilor. Este vorba de un pattern centrat pe simbolul crucii, un decor simplu, dar caracteristic acestui lăcaș de cult. De asemenea în designul scaunului papal și al băncilor din prezbiteriu a fost introdus stilul neogotic al Catedralei prin arcul frânt reprezentat în arcadele dintre nave și în ferestre. Cercul central, rozeta cu cruce din partea superioară a scaunului papal, redă modelul unor vitralii din catedrală și amintește de legătura pe care o au acestea cu cerul, deschiderea către cer.”

sursa: papalabucuresti.ro

Be the first to comment on "Scaunul papal de la Catedrala Sf. Iosif: un design unic pentru o catedrală unică"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Lumea PreseiTomis PressRO PRESSAdyDev Media4x4 desert safari toursThe Bearings StoresRulmenți Stoc