Ne pierdem marii duhovnici! Cum s-au prăpădit anul acesta, în mod misterios, doi dintre stareții de mănăstire

Anul acesta au urcat la cer renumiți duhovnici de la noi, cei mai mulți stareți de mănăstire. Trei dintre ei au fost stareți în Județul Argeș. Primul care a fost chemat în Rai de Dumnezeu a fost părintele Ioasaf, de la Mănăstirea Cotmeana, din Argeș. Aceasta a fost una dintre cele mai misterioase pierderi. Un alt călugăr care a murit la fel de suspicios a fost starețul Ghelasie Țepeș de la Mănăstirea Sighișoara.

Ghelasie Țepeș, starețul Mănăstirii „Sf. Mare Mucenic Dimitrie” din Sighișoara a murit pe 15 noiembrie la numai 58 de ani și, spun surse medicale, s-ar fi infectat cu COVID-19. Părintele a fost unul dintre ucenicii lui Arsenie Boca. Multe voci spun că părintele a fost lichidat, după ce la predica din 26 octombrie i-a criticat pe conducătorii țării. Și avocata Diana Șoșoancă a susținut acest lucru. ”Rog credincioșiii care se duc la înmormântarea părintelui Ghelasie, starețul Sf. Mare mucenic Dimitrie din Sighișoara, să se uite la mâinile acestuia și să facă poze. Rog toți călugării să se uite la mâinile la mâinile acestuia și să facă poze! Rog toți călugării să verifice membrele părintelui, pentru că este clar că a existat o formă de agresiune fizică, abuz fixic, dacă au reușit să îi radă barba! Niciodată părintele nu ar fi fost de acord să i se radă barba. Era obligatoriu să se ceară autopsia”, a scris avocata Diana Ivanovici-Șoșoancă. Dar au fost și preoți prezenți la înmormântarea părintelui care au scris pe Facebook că acesta nu a murit de covid. Sicriul părintelui Ghelasie a fost închis. Cu toate acestea poliția a infirmat aceste lucruri.

Ghelasie Tepes

Cu ce a deranjat Starețul Ghelasie Țepeș

“România nu a avut conducători păgâni. Da-mi vine să spun acuma ar fi păgâni… Toate lucrurile rele se fac, când te depărtezi de Dumnezeu… Cum un popor creștin ortodox să nu aibă conducători creștini? Să nu aibă oameni cu frică lui Dumnezeu? Să se uite la biserici, ca de nu ar fi biserica, de nu ar fi icoanele Făcătoare de Minuni, de nu ar fi Sfintele Liturghii și Dezlegările de pacate iadul ar fi pe fața pământului!”, fragmente din predica părintelui Ghelasie de la Sighișoara, de Sfântul Dimitrie. Părintele mai spunea că e firesc că mulți preoți s-au îmbolnăvit și au murit, ”dar câte păcate nu au dezlegat ei”. Împreună cu alţi patru călugări (ieromonahul Emanuel, rasoforul Ioil, rasoforul Irineu şi fratele Simion), părintele Ghelasie a pus bazele mănăstirii din Sighișoara în anul 1998, când a început ridicarea chiliilor, finalizând mănăstirea în anul 2005, când a fost hirotonisit arhimandrit și a primit Crucea Patriarhală (cea mai înaltă distincţie acordată în Patriarhia Română).

Și în Argeș au planat suspiciuni legate de moartea unui călugăr renumit! Trei stareți au murit în două luni

În două luni de zile, Episcopul Argesului, Calinic Argatu a îngropat trei stareți de mănăstire. Primul a fost Protosinghelul Ioasaf Boiciuc, starețul și ctitorul de la Mănăstirea Cotmeana, care a murit în condiții suspecte, pe 15 aprilie, după ce, odată cu pandemia, a rămas fără cei dragi la Cotmeana. Înainte să se stingă din viață, părintele Ioasaf le-a vorbit apropiaților despre modul în care va muri. Văzător cu duhul, el le-a spus acestora că e otrăvit, iar cei care i-au văzut mâna sau fața înainte să fie îngropat, au observat că era bătut. Probabil de aceea, la înmormântare Ioasaf a fost acoperit pe față cu ”Mantia” neagră călugărească, iar familia a cerut o expertiză IML.

Ioasaf Boiciuc

În ultimii ani, starețul Ioasaf de la Cotmeana îl critica mereu la slujbe pe președintele țării. În primăvara anului 2019, el a fost filmat la slujbe cum se manifesta față de acesta. Filmarea video a devenit virală pe rețelele sde ocializare, și de atunci nu a mai fost lăsat să slujească. Venea la slujbe doar să citească dezlegările de la Taina Sf. Maslu. Patriarhul Daniel l-a făcut arhimandrit pe Ioasaf Boiciuc pentru o donație la Catedrala Neamului, dar și pentru actele de caritate, pentru ajutorul pe care l-a oferit miilor de oameni, care au trecut pe la domnia sa. Distincția primită a fost ruptă de un ierarh din Argeș.

Pe o filmare la Trinitas, se observa cum pe ecran marele duhovnic era trecut Arhimandrit

”Mi-au luat funcția, mi-au luat patrafirul, iar până la Paște mă vor îngropa”, au fost ultimele cuvinte ale părintelui Ioasaf, de Florii, cu trei zile înainte să urce la îngeri. Ioasaf împlinise 65 de ani pe 22 ianuarie 2020 și urma să fie pensionat. Duhovnicul le mai povestea în repetate rânduri apropiaților, dar și creștinilor care-l vizitau a construit căsuța sa din incinta mănăstirii Cotmeana, al cărei ctitor este, cu banii mamei sale. Mai spunea că ”din casa aceasta voi pleca doar cu picioarele înainte”. Cu 30 de ani în urmă, pe când părintele dormea la Cotmeana cu capul pe o piatră și se chinuia să construiască Biserica mare, mama părintelui ținea să vină la fiul ei. Părintele a primit-o doar după ce a făcut o chilie mică, ca ea să nu vadă cum dormea el sub cerul liber. Femeia a venit cu banii promiși, iar la două săptămâni s-a prăpădit. Când povestea de ea, Ioasaf mereu plângea! Așa cum îl plâng și pe dumnealui enoriașii!

Asa a fost inmotmantat parintele Ioasaf

În schimb, noul stareț de la Cotmeana râde cu gura până la urechi. Așa a făcut când l-au scos pe Ioasaf din casă, la înmormântare, dar și la parastasele marelui duhovnic. În plus, cine credincioșii care mai vin la Cotmeana, vin pentru a-i aprinde o lumânare duhovnicului lor, care a decedat în condiții misterioase. Mulți dintre ei au fost certați când au aprins lumânări la mormântul părintelui Ioasaf. Fără nciio îndoială, Dumnezeu nu va lăsa lucrurile așa, și va face dreptate!

Mormantul Parintelui Ioasaf

Aici, noul stareț în mov, râde la groapa lui Ioasaf

Aici, cum râde la parastasul de 40 zile

În iunie au murit doi stareți din Argeș, la distanță de o săptămână. Primul care a decedat a fost Serafim Caiea, starețul Mănăstirii Negru Vodă din Câmpulung Muscel, apoi Vichentie Punguță, de la Mănăstirea Robaia.

Be the first to comment on "Ne pierdem marii duhovnici! Cum s-au prăpădit anul acesta, în mod misterios, doi dintre stareții de mănăstire"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Lumea Presei - Știri și informațiiRO PRESS - Știri, Informații, Reportaje, Interviuri, AncheteTomis Press - Știri și informațiiAdyDev Media