Marea din inima Muntilor Bucegi. Locul de poveste despre care putina lume stie

Supranumit si “Marea din Bucegi“, Lacul Bolboci se numara printre cele mai spectaculoase atractii naturale din intreaga zona a Muntilor Bucegi.

Acest lac, inconjurat de peisaje pitoresti, dominate de masive muntoase, foarte bine impadurite, s-a format in spatele unui baraj situat la o altitudine de 1438 metri, Barajul Bolboci.

Barajul se infatiseaza impunator, masurand aproximativ 55 metri inaltime si adapostind in spatele sau o intindere de apa ce inglobeaza in jur de 18 milioane de metri cubi.

Lacul Bolboci este situat la granita dintre judetele Dambovita si Prahova, intre Cheile Tatarului si Cheile Zanoagei, la 8 km de Sinaia si 70 km de Targoviste. Se afla in aria geografica protejata a Parcului Natural Bucegi, fiind format pe cursul Raului Ialomita.

Lacul Bolboci este un lac artificial, unul dintre putinele ce au baraj natural, din pamant si piatra. Acesta pare rupt din poveste, fiind locul ideal pentru petrecerea timpului liber in mijlocul arborilor seculari si a aerului ozonat. Amplasat intr-un loc de o rara frumusete si nu foarte cunoscut, in inima muntilor, cu ape reci chiar si vara, lacul a reusit sa-si pastreze autenticitatea.

Desi este un lac artificial, implicarea antropica nu a adus nici cea mai mica dauna acestui minunat colt de natura.

Amplasata chiar in inima muntilor, intinderea de apa incanta ochii turistilor, reprezentand un loc deosebit, un spatiu in care frumusetea si puritatea naturii nu au fost deloc stirbite de influenta umana.

Lacul este  inconjurat de pǎduri de conifere care freamata la fiecare adiere a vantului. Dincolo de aceastǎ lume a vesnicilor verzi, se zǎresc mandriile Bucegilor, crestele de peste 2000 m care parcǎ inchid aceastǎ lume a nuantelor intre peretii lor de piatrǎ.

Accesul in zona se poate face cu mijloace auto, pe DN 71, dinspre Targoviste pana la Moroeni si apoi pe drumul forestier ce urca dinspre Sinaia pe la Dichiu si prin Cheile Zanoagei sau pe diverse trasee turistice marcate.

Lacul Bolboci reprezintǎ un important nod turistic din care pot porni atat trasee montane marcate, cat si auto, spre atractiile principale ale muntilor Bucegi, dintre care amintim: Lacul Scropoasa, zona Pestera-Padina, Pestera IalomicioareiCabana Babele, Cheile Zanoagei.

Pe malul lacului se gaseste Cabana Bolboci, ce dispune de aproximativ 60 de locuri de cazare. Cabana a fost construitǎ intre anii 1926 – 1928, in timpul exploatǎrilor pǎdurilor de brazi din Valea Ialomitei.

Acest colt de naturǎ trebuie admirat si cel mai important, respectat, pentru ca viitoarele generatii sǎ se poatǎ bucura de tot ce ne bucurǎm si noi astǎzi. La urma urmei, aceasta este esenta turismului durabil, respectand normele dezvoltǎrii durabile.

Be the first to comment on "Marea din inima Muntilor Bucegi. Locul de poveste despre care putina lume stie"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Lumea PreseiTomis PressRO PRESSAdyDev Media4x4 desert safari toursThe Bearings StoresRulmenți Stoc