MÂNCARE DE POST de la Mănăstirea dintr-un Lemn: Cum faci cele mai gustoase pârjoale de cartofi
Fiindcă ne aflăm în timpul Postului Nașterii Domnului, vă propun o rețetă călugărească de la Mănăstirea Dintr-un Lemn din județul Vâlcea.
Ai nevoie de un castron de cartofi fierți, 2-3 morcovi, o ceapă, o rădăcină de pătrunjel, 2-3 căței de usturoi sau 2-3 fire de usturoi verde, sare, untdelemn. Cum se procedează?
La un castron de cartofi fierți, zdrobiți, se pune o mână de morcov ras, o mână de zarzavat (ceapă, pătrunjel) tocat foarte mărunt și se prăjesc împreună. Se adaugă usturoiul (rețeta iese mai gustoasă cu usturoi verde) și se “rotunjește” compoziția cu făină.
Știm că nu o să se mai desfacă la prăjit atunci când nu se mai ia de pe mână. Se modelează pârjoluțele și se prăjesc în tuci, în untdelemn încins.
Aceasta este o rețetă de la Mănăstirea Dintr-un lemn din județul Vâlcea, scrie antenasatelor.ro.
Read more: http://ortodoxia.rol.ro/mAncare-de-post-de-la-manastirea-dintr-un-lemn-cum-faci-cele-mai-gustoase-parjoale-de-cartofi-969008.html#ixzz4QMvgHgj1
Be the first to comment on "MÂNCARE DE POST de la Mănăstirea dintr-un Lemn: Cum faci cele mai gustoase pârjoale de cartofi"