Designerul Nausica Mircea: ”Nu putem merge în trening la teatru. Fiecare femeie își dorește să fie frumoasă, să aibă haine la modă și să fie fericită”

Nausica Mircea: ”Evenimentele de modă se desfășoară, doar cu uși închise”

Designerul Nausica Mircea a urmat dreptul dar nu a profesat în domeniu. A fost afectată de pandemie, ca toți cei care lucrează în domeniul textilelor și încearcă să caute soluții. Are doi copii superbi, dar aceștia nu îi calcă pe urme. Iată un interviu cu Nausica în revistavedetelor.ro despre modă și multe alte lucruri!

Cum s-a schimbat viața ta de când a venit pandemia?

În viața fiecărui om au intervenit multe schimbări. Faptul că nu mai socializăm atât de mult, că ne-am redus deplasările, poate a creat mai mult timp de acasă, de familie.

Unora le-a adus plusuri, altora minusuri. Pentru tine cum a fost/este?

Industria textilă a fost și este grav afectată de pandemie, am spus-o de mai multe ori, atât public cât și în alte interviuri, dar despre acest lucru se vorbește foarte puțin. Traversez o perioadă delicată, chiar grea, dar așa cum ni se cere mereu de la viață, caut să mă reinventez, să găsesc soluții. Plusul acestei perioade vine din faptul că am avut timp să fac lucruri pe care înainte nu aveam timp sau nu le făceam.

Ți-ai încercat intrarea în politică? Cum a fost această experiență?

Am crezut că experiența din mediul privat, calitatea mea ca om, faptul că sunt un om implicat, vor conta, însă nu a fost așa.

Pentru mine, întreaga clasă politică reprezintă dezamăgire, dar ceea ce am experimentat prin intrarea în politică, mi-a oferit posibilitatea să descopăr aspecte despre care credeam că sunt doar povești sau vorbe pline de răutate.

Nausica Mircea

Dacă ar fi să o iei de la capăt ai face tot modă?

E greu să lucrezi cu oamenii și pentru oameni, însă, da, aș face tot același lucru, pentru că iubesc să conturez lucruri și bucurii.

Puțini știu că la bază ai studii de drept. În ce fel te-au ajutat acestea în fashion?

Poate că neprofesând nu am avut ocazia să dezvolt o latură puternică negociativă, dar m-a ajutat să mă definesc și să mă construiesc tipologic, să îmi păstrez verticalitatea ca om.

Știu că ai lucrat și pentru firme de afară. În acest moment cu ce firme ai contract?

Lucrăm în continuare pentru piața externă, subdimensionat, la 30-40% din capacitate, piața fiind blocată la nivel mondial. Păstrăm în continuare relaționarea cu aceiați clienți, căutăm clienți noi, căutăm să ne pliem vremurilor.

Își mai comandă femeile acum rochii de mireasă? Cum vezi mireasa anului 2021? Ce se poartă și cum se poartă?

Comenzile la produs de lux, rochii de mireasă, produs unicat sunt practic inexistente. Foarte multe au fost anulate,iar dacă s-a optat pentru un eveniment, s-au ales lucruri simple, ținute mai lejere, un casual elegant.

Care este trend-ul în modă în acest an, după pandemie?

Ce purtăm? Suntem într-o introspecție de întoarcere în anii 70-80. Purtăm volumetrii, geci de piele, materiale mai puțin transparente, paiete, chiar și treninguri, rochii florale și romantice, linii mai simple . Purtăm și materiale gen plasă, căutăm mai multă feminitate, revin fustele și pantalonii cu talii coborâte.

Și copiii tăi au urcat pe podium alături de tine când erau mai mici. Ce fac ei acum? Sunt tentați să-ți calce pe urme vreunul dintre ei?

Copiii mei sunt mari și nu îmi îmbrățișează cariera. Pentru că ei văd cât este de greu și își doresc altceva. Fata mea alege cariera de IT, iar băiatul probabil se va îndrepta spre ceva de natură economică.

Ce faci în timpul liber? Mai ai timp liber?

Așa cum precizam și la începutul interviului, pot spune că am mai mult timp liber. Lipsa evenimentelor, lipsa deplasărilor, diminuarea volumului de muncă, mi-a creat mai mult timp pentru mine și ai mei.

Se mai țin festivaluri de modă la noi sau pe afară? Știu că participai și tu în Franța în ultimii ani…

Evenimentele de modă se desfășoară, doar cu uși închise, digital sau filmulețe video, chiar și fotografie. Tocmai ce s-a încheiat Milano Fashion Week, cu absențe notabile (Versace și Gucci), chiar substanțial diminuată, fără prea multă frenezie și bucurie. Dar acest lucru, în forma asta de prezentare nu creează emoție și încântare.

Am primit invitații pentru evenimente, în mediul online, însă nu am ales o participare, pentru că eu sper să ne bucurăm de podium, de săli pline, de agitația din backstage, de emoția pură pe care o simți când urci o colecție pe podium.

Ce le recomanzi femeilor care doresc să fie cochete și elegante?

Fiecare femeie trebuie să își creeze propriul stil, și să transpună acest lucru în hainele pe care le alege, să își contureze propria personalitate în alegerea ținutelor. Eleganța vine din culorile alese, din starea sufltească chiar și din bucuria unor zile cu soare. Important este să ne simțim bine în hainele pe care le purtăm, să nu exagerăm, să știm să ne adaptăm momentului și locului unde să purtăm anumite ținute. Nu putem merge în trening la teatru. Fiecare femeie își dorește să fie frumoasă, să aibă haine la modă și să fie fericită.

Be the first to comment on "Designerul Nausica Mircea: ”Nu putem merge în trening la teatru. Fiecare femeie își dorește să fie frumoasă, să aibă haine la modă și să fie fericită”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Lumea PreseiTomis PressRO PRESSAdyDev Media4x4 desert safari toursThe Bearings StoresRulmenți Stoc