Te consideri BĂTRÂN la 50 de ani? Ce spun specialiștii

Dacă mai crede cineva că la 50 de ani se poate considera bătrân este total greşit pentru că studiile arată cu totul altceva: Bătrânețea începe la vârsta de 75-80 de ani.
Cu toţii ştim că avem de parcurs 3 perioade ale vieţii: tinerețe, maturitate şi bătrânețe. Mai nou, aflăm că “maturitatea” vine abia la 50 de ani și marchează un nou început, care pur și simplu nu a existat înainte.

Ce știm despre maturitate?

1. Această etapă durează aproape 30 de ani – de la 50 până la aproximativ 75.

2. Spre deosebire de ideile anterioare, capacitățile fizice și intelectuale ale omului în această perioadă, cu o abordare corectă, nu scad, ci rămân nu mai rele, iar în unele cazuri chiar mai bune decât în tinerețe.

3. Potențial, aceasta este cea mai calitativă perioadă din viața omului, deoarece combină în sine: sănătatea, puterea și experiența de viață. Conform tuturor statisticilor din ultimii ani, cel mai fericit moment al vieții este la – 65 de ani.

4. Cei care au acum 55-65 de ani trăiesc această perioadă pentru prima dată în istoria omenirii. Înainte, pur și simplu nu exista, pentru că oamenii îmbătrâneau mult mai devreme.

5. În următoarele decenii, persoanele cu vârsta cuprinsă între 50-75 de ani vor deveni cel mai mare grup de vârstă de pe planetă.

Conform statisticilor, pentru cei care astăzi au în jur de 50-55 de ani, bătrânețea va începe nu mai devreme de 80 de ani. Tocmai ne-au oferit încă 25 de ani (!) de viață activă și ocupată. Problema este că nu am fost învățați cum să folosim acest dar. Și ca rezultat, trecând granița la 50 de ani și acceptând din neștiință bătrânețea prematură, riscăm să pierdem 25-30 de ani, care – fără exagerare – ar putea fi cei mai buni din viața noastră.

După 50 de ani, în viață vine un moment minunat când există timp, sănătate, putere, libertate față de obligațiile sociale, experiență și până la începutul bătrâneții, după standardele moderne, încă un sfert de secol!

Ce ţi se poate întâmpla după 50 de ani?

Pasiuni noi, bucurii pe care ştii să le trăieşti, o nouă carieră, o nouă dragoste, noi orizonturi, o altfel de gândire (una înţeleaptă), timpul bine administrat… Iar aceste noi viziuni despre viață depășesc cu mult tot ceea ce era disponibil în tinerețea lipsită de experiență sau maturitatea împovărată cu obligații de tot felul…

sursa: evz.ro

Be the first to comment on "Te consideri BĂTRÂN la 50 de ani? Ce spun specialiștii"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Lumea PreseiTomis PressRO PRESSAdyDev Media4x4 desert safari toursThe Bearings StoresRulmenți Stoc