4 sfaturi ca să scapi de metabolismul lent și să poți slăbi

Bodyshape

Foarte multe persoane se confruntă cu o problemă care le împiedică să slăbească și să își mențină o greutate constantă fără să se înfometeze: au metabolismul lent. Arderea caloriilor este astfel îngreunată și devin predispuse la creșterea în greutate.

Antrenorii de la Bodyshape Transformation Center, centrul de transformare corporală prin sport, dietă și coaching, explică în ce mod putem stimula metabolismul și să ajungem să ne bucurăm de mesele delicioase fără să ne fie teamă că se transformă automat în grăsime.

“Există doi combustibili majori pe care organismul îi arde: carbohidrații (amidon, zahăr si celuloză/fibre) și grăsimile. Pot fi arse și alte tipuri de combustibil precum proteinele și cetonele, însă organismul nu le preferă pe acestea întrucat are nevoie de multă energie pentru a le consuma, energie pe care prefera să o păstreze pentru momentele în care trebuie să depună efort.

Un metabolism sănătos înseamnă să poți depune efort considerabil cu minim de combustibil, pus la dispoziție de o cantitate mică de alimente. Din păcate, multe persoane ajung să aibă un metabolism inflexibil, gras, obosit, iritat și înfometat, deși este bine hrănit. Se ajunge astfel la un blocaj metabolic, adică o cantitate prea mare de combustibil încearcă să pătrundă în organism, iar pomparea energiei nu se realizează corect. 

Astfel, pentru a fi sănătos ai nevoie de un metabolism flexibil și nu neapărat de unul rapid, așa cum cred mulți. 

Un metabolism flexibil are capacitatea de a îndeplini numeroase sarcini, în acelasi timp.

Sfaturi pentru a obține un metabolism flexibil

Consumă frecvent de proteine și fibre

În cazul persoanelor care se confruntă cu un metabolism inflexibil, consumul de carbohidrați nu este recomandat în prima etapă a transformării corporale.

Majoritatea acestor persoane nu au capacitatea de a arde grăsimile si zaharurile corespunzător, motiv pentru care simt nevoia de a consuma multă mâncare frecvent și, cu toate acestea, nivelul lor de energie este redus considerabil.

Metabolismul lor nu este încă pregătit pentru a face față consumului de carbohidrați și zaharuri. 

Consumă frecvent cantități mii de proteine și fibre pentru a scăpa de nevoia de a consuma cantități mari de carbohidrați.

Dieta macro

Dietele macro sunt concentrate pe un singur tip de alimente.

După ce îți recapeți primul nivel al flexibilitatii metabolice, te poți concentra pe un singur tip de mâncare, în funcție de preferințe. Această etapă te va ajuta să elimini nevoia metabolismului de a îndeplini mai multe sarcini, pentru a-i permite să funcționeze corespunzător.

Noi suntem pregătiți să îți oferim sfaturile de care ai nevoie, pentru a parcurge acest pas, fără riscul de a produce daune organismului tpu.

Postul intermitent te ajuta sa iti disciplinezi metabolismul

Pentru a trece de la un metabolism inflexibil la unul flexibil, uneori este nevoie și de reinstaurarea disciplinei alimentare. Poti face acest lucru adoptând, pentru o perioadă scurtă de timp, schema postului intermitent.

Acesta înseamnă să consumi alimentele recomandate de nutritionist într-un interval fix de timp, in fiecare zi. Poti considera 12 ore in care sa consumi alimentele bune pentru organismul tău și 12 ore de pauză, în care consumi doar lichide lipsite de conținut caloric.

Astfel, organismul tau va deveni disciplinat și tu vei face următorul pas catre un metabolism flexibil.

Antrenamente la sală în rutina săptămânală

Ultima etapa a procesului de antrenare a metabolismului, pentru a deveni flexibil, este reprezentată de efectuarea antrenamentelor la sala de fitness. Alcătuiește un plan de antrenament eficient, cu ajutorul unui antrenor, pentru a atinge obiectivele de transformare corporală propuse.

Astfel, dieta ta trebuie să fie în legătura directă cu tipul de antrenamente efectuate, pentru a mentine flexibilitatea metabolismului tău. De exemplu, atunci când consumi mulți carbohidrați, trebuie sa efectuezi exerciții fizice care presupun efort intens, pentru a-ți sustine metabolismul.

Noi am ajutat mii de oameni să ajungă la rezultatele dorite, personalizând tipul de antrenament și planul alimemtar, conform situației fiecăruia în parte”, explică Flavius Ursachi, Head Coach la Bodyshape Transformation Center.

Bodyshape Transformation Center este sala de sport din zona Aviației, unde, anul trecut, sute de bucureșteni, mulți corporatiști, au ajuns în forma fizică dorită și au dat jos peste 1,5 tone de grăsime, prin antrenamente de 45 de minute, de trei ori pe săptămână. 

4 sfaturi ca să scapi de metabolismul lent și să poți slăbi
Andreea Marin

Specialiștii de la Bodyshape Tranformation Center au ajutat mii de bucureșteni să slăbească sănătos, în special prin programul 6 Week Challenge, prin care se pot slăbi 6 kilograme în 6 săptămâni. Rezultatele sunt datorate îmbinării a trei piloni: antrenamente ghidate, nutriție personalizată și coaching pentru motivație și pentru a scăpa de mâncatul emoțional. 

Sesiunile de coaching sunt urmate în paralel cu antrenamentul la sală, supravegheat de instructori cu expriență, mulți dintre aceștia campioni internaționali la diverse sporturi, obișnuiți astfel cu tot ce înseamnă pregătire psihică înaintea unei competiții. Având această componentă de coaching, cei care intră în lupta cu kilogramele în plus vor fi mult mai motivați, vor face sport cu plăcere, nu vor mai fi tentați să renunțe și își vor atinge obiectivele în timpul alocat de la bun început.

Be the first to comment on "4 sfaturi ca să scapi de metabolismul lent și să poți slăbi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Lumea PreseiTomis PressRO PRESSAdyDev Media4x4 desert safari toursThe Bearings StoresRulmenți Stoc